onsdag 31 oktober 2012

Skönt att inte behöva städa själv. Onsdag 2012.


                       Ja det är så bra att Rickardo kommer ibland. Han dammsuger och tvättar golven. I dag fikade vi innan han gick hem. Det är bra att ha samma person varje gång. Vi vet hur det ska gå till och i vilken ordning vi ska ta det.
På TV ser vi förskräckliga bilder från New York och andra platser som drabbats av orkanen. Beredskapen var dock god  och  räddningsarbetet fungerar bra. Vattnet drar sig nu tillbaka till havet men förödelsen är stor och en del hem helt förstörda. Ett 40tal människor har omkommit. Men alla verkar samlade och tycks se framåt . Luttrade är de ju och har en viss katastrofvana. Svenskar som är där är imponerade över hur bra beredskapen fungerar.

 I morgon ska jag få åka med Elsemarie och Lasse till Katrineholm. Trevligt att komma ut lite.

I kväll ringde Stina och berättade om sin underbara resa till Brasilien. Tänk att efter alla år få komma tillbaka och se de stora förändringar som Porto Alegre genomgått. När IngaBritta, och senare Stina, kom dit en gång så var Brasilien  ett Uland. Så är inte fallet i dag. IngaBritta köpte, av ett svenskt missionärspar, en sommarstuga i Tramandai, 14 mil från Porto Alegre och där hade systrarna en tillflyktsort där de kunde vila ut ibland och semestern till bringades mestadels där.De hade på den tiden en rymlig tomt runt stugan. Nu var det tättbebyggt med nya hus efter hela stranden.
Efter några dagar hos adoptivdottern och barnbarnen i Uppsala åker hon till Figeholm, där vi syskon ska stråla samman någon gång i november. Ska bli roligt.

Jag tror att jag ska gå till sängen nu. Jag ändrar aldrig mina klockor så jag har numera alltid en timme till godo. 
I Psaltaren kap 91 står det att "Den som sitter under den Högstes beskärm och vilar under den allsmäktiges skugga, han säger: I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud på vilken jag förtröstar."Gud sviker aldrig. Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar