onsdag 24 oktober 2012

Krukor och balkonglådor! Tack för i år! 2012.


             Gott att ha goda vänner! Stefan kom med en släpkärra på bilen. Tömde blomkrukor och tomat d:o, balkonglådor och annat som kammunen nu fick att göra jord av. Så skönt att få hjälp med det här. Min bosniske vän, som brukar hjälpa mig har fått ischias och har så ont i sitt ben. Gud, hjälp honom!
Jag är så tacksam för att jag kan få hjälp i trädgården och med städningen genom kommun, som tillåter hjälp av olika slag.

Jag ringde ett par samtal till sjuka vänner innan jag fick skjuts till Isak. Han blir alltid lika glad när jag kommer. Jag brukar blanda hans matkulor, som han inte gillar så bra, med mosade köttbullar. Fanns inga, men mosad stekt strömming gick tydligen lika bra för nu blev allt uppätet.
Till affären och köpte tre grillade, stora kycklingar för 30 kr pr st. Jättegott! Bra att ha i frysen vid besök då snabbmat är aktuell.
Hem och bakade tre sorters kakor. Och nu är det sovtid.

Jag går nu åter till Lesjöfors år 1961. Som jag tidigare nämnt så levde barnen och jag med Georg i hans liv i Arvika. Vi visste att han skulle stanna där länge så det var lika bra att lära känna till både personal och "folket på salen".
När Georg skrev brev till mej la han ibland små brev till Sven, Kerstin och Ulla i kuvertet. Det stod "HEMLIGT" på dessa.
Ulla kunde ännu inte skriva men Sven och Kerstin skrev ibland brev till pappa. När jag läste gamla brev hittade jag detta, som Kerstin skrivit. Det visar hur nära kontakt vi hade.
Jag har ej bett om lov att få återge det men jag tar risken. Tydligen visste vi då inget om permission vid påsk.

"Hej pappa! Hur mår du?. Själv mår jag utmärkt fint.Jag tänkte att jag skulle baka en kaka. Det var så länge sedan sist. Hur är det med Nils-Gustav? När badade ni sist? I dag har vi haft slöjd i skolan. Det är roligt.
Hur går det med den där som är rädd för sprutor? På Tisdag är det flickornas afton. I går fick vi göra färdigt grytunderläggen.(I J1). Mainy stryker. Sven läser och mamma är i affären.Ulla är hos Anita som vanligt.Jag har löst ett korsord. Har du tittat på något bra program i TV? Hjärtliga hälsningar från Kerstin! Glad påsk pappa lilla. P.S.Ha det så trevligt i påsk!"
Så fina bokstäver och rätt stavning. Så klart att det var roligt att få ett sådant brev. Vi hade ännu inte haft råd att köpa någon TV men gjorde det senare samma år.
När jag läste det här brevet kom jag att tänka på visan" Pappa kom hem för vi längtar efter dej . Kom innan sommarn är slut osv. Åskan har gått och om kvällen blir det mörkt etc.Barn är barn Och helt underbara!

Ja så var det slut för i dag. Vi hörs igen.Om Gud vill och vi får leva. Ha det riktigt bra till dess! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar