måndag 15 oktober 2012

Isaks grisöra Örebro 2012. Lesjöfors1961.


   Nej,det blev ingen  träning i dag. Bara en matgäst och denne fick Kålpudding från frysen. Gott och snabblagat. Fick skjuts till Isak. Tog promenad. Innan vi gick in stod han en stund och tittade på en liten grushög vid cykelstället, men sprang sedan uppför trappan.I går när husse och matte kom hem gav de honom ett grisöra, som de inhandlat på hemvägen. Jag såg det ligga på golvet i hallen men trodde att det var en plastbit och skulle ta upp den. Isak stod bredvid, tog snabbt örat och sprang ut genom den öppna dörren . Från köksfönstret såg vi hur han gjorde en liten grop , placerade örat däri och med nosen föste han sedan grus över för att sedan gå in och vara som vanligt.Vi hade aldrig sett honom gömma något förut så vi var förvånade.
Vid 5-tiden i em skulle jag gå hem och stod vid dörren. då sprang han ut och hämtade örat och började äta på det. Så gott, så gott! Tobias gick nära,då morrade Isak.
I kväll har jag äntligen fått slut på alla gröna tomater genom att koka marmelad samt tomat och löksallad.Varje år likadant. Sätter några frön och så låter jag alla gro och växa upp och får så mycket så jag bara får besvär med att ta hand om dem..Men visst är det bra att ha några burkar i källaren att ta med som present ibland. Hos familjen Hallqvist blev jag bjuden att stanna kvar och äta god indisk mat, som de fått av en granne med pappa av indiskt ursprung. Så gott!

I går berättade jag om vårt liv i Lesjöfors 1961. Mamma var på besök och skrev, som alltid dagbok, som jag fortsätter att citera också i kväll. Den sjunde januari skickade vi paket med lite hembakat till Georg. Det var första, men inte sista gången under hans långa sjukhusvistelse.
Den 8 januari var en söndag. Vi var i Saron på möte på kvällen.På den tiden var det möten i kyrkorna minst två gånger varje söndag.
Så blev det måndag. " Ruth kör posten och är sedan i affären.Mainy städar.Sven och Kerstin börjat skolan i dag. Ute snöar det ."
På tisdagen skriver mamma att posten var försenad på grund av snöfall. Allt var inte bättre förr.Mamma stickar vantar och sockar till barnen och jag är i affären.
Veckan fortsätter med att Mainy och jag är i affären."Inventerar mellan kunderna", skriver mamma.
Måndag den 16 jan. står det:"Ruth på juniorledarträff till kl. 11. Sedan i affären till halv tre.På natten. Hemska saker.Hur kan hon orka? Jag skrivit brev till IngaBritta."
Nästa dag är Sven, Kerstin och jag på juniormöte och sångövning till klockan 10.
Onsdagen bjudna till Östins på kvällen.Torsdagen bjudna till Tant Hilda i Fallet.
Fredagen : "Märta, Gösta och barnen från Kurkhöjden  här på kvällen. Mycket roligt att få träffa de kära vännerna." Märta arbetade i köket på Vilohemmet i Figeholm, där mamma, jag och mina systrar också hjälpte till i vår barndom, så det var gammal vänskap när de nu träffades efter alla år.
Lördag 21 jan." Barnen i skolan. Ruth och Mainy i affären.På kvällen hos Karin och Herman Östell där vi fick smörgåstårta, kaffe,kakor och tårta.Kom hem vid 11-tiden"

Nu har klockan dragit iväg igen. Jag avslutar Lesjöfors för denna gång. Tänk att ha mamma kvar så länge.Det måste ha varit skönt så där i början av det "ensamma året."
" Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer. Och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar