onsdag 17 oktober 2012

Träning, strömming och vad mera?


    Det är onsdag. Efter lunch fick jag åka med Lennart till träningen. Därifrån gick jag till apoteket och tog ut mina blodtrycksmediciner innan jag hämtade den beställda strömmingen i Ekershallen. Jag köpte 2 kg. God, billig och nyttig mat. Pris 30 kr pr kg. Kom i går plötsligt ihåg att jag i år ej gjort syltgurkor. Köpte sex vanliga slanggurkor och försöker . Det ska vara stora vita gurkor om det ska bli som mamma gjorde men är man sent ute får man ta det som finns att få, eller vara utan syltgurkor ett helt år.

Ringde en god vän som är sjuk. Även till min syster i Växjö, som inte heller mår så bra. Livet går inte alltid som på räls.

Nu till Lesjöfors 1961. Nu var jag ensam med allt. Köra postsäckarna från tåget till postkontoret varje morgon innan jag öppnade affären.Sven och Kerstin gick till skolan och de skötte läxor och var duktiga.
Georg skrev brev nästan varje dag . I början låg han hela tiden till sängs. När han senare fick gå upp en stund emellanåt kunde han ringa från en telefon i korridoren.
 Visst var det svårt att han skulle vara så långt borta och att det skulle ta tid med hans tillfrisknande hade han fått veta. Nu var det att ta en dag, ett ögonblick i sänder.
När jag nu tänker tillbaka så kan jag inte minnas annat än Guds godhet att hjälpa igenom.
När våra olika leverantörer fick veta om Georgs sjukdom, genom skaran av handelsresande, blev de rädda att affären skulle gå omkull. Direktören för den färgfirma, som var vår huvudleveranör, ringde strax efter Georgs insjuknande och frågade: "Och hur har du tänkt att du ska klara upp det här då?" "Med Guds hjälp kommer det att gå", svarade jag. Jag var så ledsen och så genomtrött att jag absolut inte orkade gå in på några längre resonemang om vår ekonomi.
Eftersom det  var jag som hade det största intresset för affärer och ekonomi så var jag ej orolig och jag visste också att Gud aldrig sviker, även om jag inte på den tiden hade det som mitt lösenord, som jag har i dag..
 Men det hände mera av prövningar denna vinter. Jag känner dock att jag vill avsluta för i kväll och fortsätter i morgon om allt är väl. Gud är god och "prövar blott. Han ej förskjuter." Ha en fin kväll! Vi hörs igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar