fredag 12 oktober 2012

En vanlig dag i Örebro 2012.


      Ett litet besök på Vårdcentralen Därifrån buss till Tybble. Men jag hamnade inte där jag skulle utan långt ifrån. En lång promenad för att komma dit jag skulle. Blev varmt välkomnad, som vanligt hos denna underbara 96-åring. Kaffe , äggsmörgås med ansjovis, härliga bullar, tre sorters kakor och rulltårta. Allt hembakat. Precis som vanligt. "Jag förstår inte men jag är så trött, har ingen matlust, och har inte lust med något. Vet inte vad det blivit med mig",sa hon. Kanske man har rätt att vara lite trött vid de åren, tänkte jag.  "Jag VILL ju så mycket", sa hon. Vi hade inte sett varandra på flera månader. När jag hörde henne berätta vad hon varit med om för c:a ett halvt år sedan tänkte jag:"Inte konstigt om hon känner sig trött."
En dag ringde det på dörren. Hon öppnar och en dam säger att hon skulle kolla något med vattnet. Jaha tänkte min vän, någon från HSB alltså. De gick båda ut i köket där den trevliga damen tittade sig omkring och beundrade vissa saker, samtidigt som hon hela tiden pratade.På en bänk i köket låg ett guldarmband.
Då den trevliga, pratsmma damen hade sagt adjö upptäckte min vän att armbandet var borta.
I rummet hade funnits ringar, vilka nu var borta. En låda var utdragen och guldkedjor var borta. Värst av allt  var nog ändå att en guldring med vackra stenar, ett minne efter mamma, ej fanns i det skrin i lådan där den brukade ligga. Katastrof! Medan den trevliga damen pratade i köket hade en annan dam gått in något min vän aldrig såg. Jag var gråtfärdig när jag hörde henne berätta. Genom försäkringen fick hon åtskilliga tusenlappar, som dock inte täckte värdet av det försvunna Det värsta var att med de ting som var borta fanns ett minne av någon kär vän eller anförvant.
Jag påminner mig om att vi i går kväll i kyrkan bl.a. läste ur Bibeln, Matteus 6, vers 19. "Samla inte skatter här på jorden,där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl.Där din skatt är,där kommer också ditt hjärta att vara".. Det här passar inte in på min vän. Hon hade inte "samlat" skatter. Hon hade några kära minnen, som tjuvar kom åt utan att "bryta" sig in. Inget samvete, som fungerade där!

















Kunde ej låta bli att förvånas över att hon inte visade någon bitterhet,inte klagade, bara berättade som det var. Själv har jag vid ett tillfälle blivit bestulen på min plånbok. Allt ersattes av Försäkringsbolaget.Ändå känns det olustigt när jag tänker på det.Men att förlora sådant som man fått till minne av någon!!!
Vilken chock hon måste ha fått. Att någon varit inne i hennes hem och stulit smycken, som hon fått av sin mor och av kära vänner.Utan att hon sett något. Vilken tjuvutbildning!

Det här kom på tal i slutet av vår pratstund, men jag tror att vi ska prata mera om det vid mitt nästa besök.


Jag blev hämtad av Kerstin och bjuden på den godate strömmingsflundra jag ätit,tillagad av Awad. Gott potatismos därtill. Såg fina bilder som de tagit på sin husbilsresa i Europa. Fick skjuts hem.
I kväll kommer Tobias och Isak och ska sova över här medan föräldrarna gästar goda vänner.
Då ska vi, som vanligt gå till Pizzerian och köpa Kebabrulle, spela Fia eller Othello och ha mysigt.
Nu blev det tidig blogg i kväll. Måste ha den undanstökad innan jag får besök.Som ni säkert förstår.

Ha en skön och fridfull kväll! Drick Coccacola och sockerdricka och må riktigt gott! Vi hörs!
Gud är en God Gud och omsluter oss på alla sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar