söndag 7 oktober 2012

Söndag i Örebro 2012.Lite Lesjöfors


      Ja så har det förflutit en vecka sedan jag kom åter till Örebro. Så fort en vecka går. I går och i dag handlar det om fotboll hos familjen Hallqvist. I dag började de tidigt och jag erbjöd mig att bjuda på middag vilket uppskattades. Fläskstek med god sås och potatis, chokladmousse och grädde var maten för dagen denna söndag. Så var det dags för mamma och pappa till den unge fotbollsspelaren att tjänstgöra på Berns Arena där ÖSK spelade fotboll och föräldrar ställer upp som vakter. I alla väder. Hu så kallt det var i dag! Jag liftade med dem till stan för att göra ett inköp som handlade om ett sistadagenerbjudande som jag ej ville missa. Ack så kallt det var att vänta på bussen när jag skulle hem. Tänkte på de stackars föräldrarna som stod och vaktade vid fotbollsmatchen.
Ingenting var planerat för dagen men jag fick på kvällen hjälp med permanentning av håret av en god vän, som satte till en söndagskväll för att göra mitt raka hår lite lockigt. Jag är djupt tacksam.

Nu har min syster skickat fler utav mammas dagböcker så jag får lite hjälp för minnet. Ser att mamma, Stina, Dagny och Henry firade julen hos oss i Lesjöfors,år 1959. Så trevligt vi hade! Och så mycket gott Henry bakade till jul.De kom alltid en vecka före jul och hann med en del vad gäller bakningen. Stina kom också några dagar före helgen och hon städade. Georg och jag hade fullt upp att göra i affären.
Ser att vi i mellandagarna hade besök av våra vänner, familjen Östell, familjen Östin med flera och att vi var på besök hos våra vänner  i "Kurkhöjda"och hos många fler.Våra julgäster var med på alla kalas. Det var alltid så i detta vänligt sinnade samhälle, att om någon av ens vänner hade fått gäster så skulle dessa tillsammans med värdfolket bjudas. Mestadels på lite kvällskaffe. På det viset fick man kontakt med nya människor. Kort sagt: Vi hade trevligt tillsammans.Detta innan TV fanns. Man kunde också träffas för att tillsammans tex. en lördagskväll lyssna till ett roligt radioprogram!.
Nu var julen slut och vi tänkte på IngaBritta som nu firat sin andra jul i Brasilien, långt borta från sin familj. Tänk om vi kunnat nå henne pr telefon,men det var ju otänkbart.
Mamma åkte den 30 december till min bror Helge och hans fru, som då hade affär på Mörkö, utanför Södertälje. Där firade hon nyår. Det har sina sidor att ha barnen "utflugna". Men mamma drog sig aldrig för att hälsa på hos sina barn och inte heller för att alltid ta emot oss och sina barnbarn.

Så började år 1960 i glädje och frid. Dagny och Henry stannade kvar några dagar in på det nya året och Stina, som nu gått sin första termin på Karlskoga Folkhögskola  reste tillbaka dit för fortsatta studier.
Slutet av detta år skulle betyda ytterligare prövningar i vår familj. Till detta återkommer jag i ett senare inlägg. Livet bjuder på både solsken och regn och vi kan inte göra så mycket åt det.
Men även den mörkaste tunnel har ett slut och ljuset finns där.
Nu får det räcka för i kväll och jag önskar er alla en God Natt. Gud är god och sviker aldrig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar