torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag i Örebro och Rhodos 2012.


              Kanelbullarna som jag bakade i går kväll hämtades planenligt och kom till glädje för ett antal personer. Ny deg, nya kanelbullar. Så började dagen. Nu är förrådet i frysboxen säkrat ett tag framöver. Träning? Nej! Gör inte i dag det du kan göra i morgon!
Gick till Isak för sedvanlig promenad. Tog bussen till stan och handlade det jag skulle ha handlat i går om inte skadan i läppen inträffat. Då hade jag fullt upp med att stoppa blodflödet medan jag direkt tog bussen hem.

Dagen gick väldigt fort och jag har använt en del av den till prat i telefon. Nyttigt sådant. Min syster i Växjö mår inte så bra och skulle i dag få sitt hem fotograferat av en mäklare för senare försäljning . Sedan blir det Örebro, där hon har barn och barnbarn. Blir lättare för alla.

Egentligen skulle jag i dag varit i Stockholm på bokrelease, inbjuden av författaren, Johanna Sköld, som forskat om fosterbarn och nu skrivit boken om Gålö och barnen som förvisats dit. Hade tackat ja till inbjudan men insåg att det var ogenomförbart just i dag så därför blev jag kvar i Örebro.

Förra veckans onsdag tog Linn och jag lokalbussen från Kalithea där vi bodde in till staden Rhodos.
Linn hade varit där tidigare men för mig var det första gången.

Från bussen såg vi ett jättestort fartyg, en kryssare som hette Azura och som fångade vår uppmärksamhet i högsta grad. " Du måste titta i datorn i kväll, Linn, så vi får veta mera",sa jag . Från bussen gick vi till gamla stan och hamnade på en gatuservering för att ta något drickbart. Vid bordet bredvid satt en dam och en herre, båda i 70 årsåldern skulle jag tro. Jag förstod att de var turister och till slut måste jag bara ta reda på varifrån de kom. "From England" blev svaret och de berättade att de var i Rhodos bara en dag för de åkte med en båt som hette Azura och hade 3.000 passagerare .På kvällen skulle de fortsätta till Istanbul och vara där en dag för att sedan fortsätta till nästa stad. Resan skulle ta 24 dagar och de hann berätta om olika standard och priser. Själva hade de balkong ut mot havet och innehade den dyraste biljetten. De berättade om lite av varje och vi fick fotografera dem. Vi tyckte det var ett intressant sammanträffande eftersom vi var lite nyfikna på den där stora båten, som vi naturligtvis också har i Linns kamera, som dock befinner sig på Island denna vecka, då Linns fästman ,några timmar efter Linns ankomst till Växjö, drog till Island med sina kurskamrater för några dagar av studier där. När Linn skickat bilderna till min dator ska jag ta in dem i min blogg så ni kan se det stora vidundret till båt.
Hungriga blev vi och frågade en man på gatan om han visste något bra matställe. Tydligen hade han hört att vi var från Sverige för han visade hur vi skulle gå för att komma till en bra restaurang."Har du bott i Sverige", frågade Linn. " Nej, jag har lärt mig av turisterna", var svaret. Han talade flera språk, berättade han och det han kunde hade han lärt av turister.

Men nu är det dags att sova för att i morgon börja dagen med träningen som jag ej gjorde i dag.
Så därför säger jag God Natt till er alla som möjligen är vakna denna tid på dagen. Jag vet att det finns sena bloggläsare så det är berättigat att säga godnatt. Vi hörs i morgon. Tiil dess, ha det bra! Gud är god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar