fredag 2 november 2012

Slut hos tandläkaren för denna gång! 2012.


       I går var jag med Elsemarie och Lasse och hälsade på Lasses föräldrar i Katrineholm. Vi besökte också hans moster  som bor på ett vårdhem. Hon har det bra där men nog vore det skönt för henne att få flytta till Himlen. Hon får säkert roligare där. Ibland undrar jag varför människor måste vänta så länge,även när de till synes inte får ut särskilt mycket av livet. Jag har inte frågat Gud om det och jag tänker inte göra det heller.
I går kväll skulle jag till kyrkan, men när jag kom hem så blev jag plötsligt illamående och skakis så jag måste stanna hemma. Gick tidigt till sängs, vilket medförde att jag vaknade vid ett-tiden och sedan hade väldigt svårt att somna igen.

Kom i alla fall till tandläkaren för ett sista besök för denna gång. Fick en liten chock när kvittot matades fram. Över 6.000 kronor. Det mesta jag någonsin betalat en tandläkare på en gång. Priserna måste ha stigit enormt. Undersökning, lagning av 2 hål.En extra röntgenbild och en rotfyllning. Det blev att ta till sparpengarna som tickar på varje månad till någon resa. Samtidigt som jag studsade till vid åsynen av det stora beloppet så tänkte jag att det är väl ändå bra att det finns tandläkare till vår hjälp och pengar brukar rätta till sig med tiden. så jag är ändå glad.

Ringde en god vän, när jag ändå var på stan, och frågade om det passade att jag kom på besök. " Å, jag är så nere i dag. Kanske du kan vara ett ljus i mörkret", fick jag till svar. Jag köpte var sin godbit till kaffet och gick dit och jag tror att hon var lite gladare när jag gick därifrån.

På hemvägen gick jag in till "Myrorna." De hade plockat fram alla julsaker så det blev så klart några tomtar igen. Köpte också en fin Barnens Bibel där. Vet ej vem jag ska ge den till. Ännu. För någon, som blir intresserad av det kristna budskapet, men vet väldigt lite om Bibelns innehåll, är det en enkel och bra väg att läsa Barnens Bibel,  som är kortfattad och med enkel text.Det kan hända att någon sådan får den. Vi får se!
Elsemarie "fiskade" upp mig på hemvägen och körde mig till dörren. Väl hemma så ringde en vän och hade en del bekymmer. "Men o så skönt att jag fick tag på dig", sa hon och så fick jag dela hennes problem. Glad blev jag när hon sa att " jag visste ju att det skulle kännas bättre om jag bara fick prata med dej." Egentligen hade jag inte sagt många ord, men jag hade lyssnat och ofta behövs det inte mer. Brukar be till Gud på morgonen:"Gör mig till välsignelse för någon i dag". Sen tänker jag inte mer på det men ibland händer det saker.


Med posten i dag kom intyget jag behöver för att få ut Georgs journal från Thoraxkliniken.
Hoppas att jag ska få den nästa vecka så att jag på bloggen kan lämna år 1961.

I går åkte Kerstin med sonhustru och sina tre vackra barnbarn till Stockholm för ett par hotellnätter och lite roligt i "kungliga huvudstaden", för att nu härma Pelle Svanslös. De gjorde en liknande resa förra året vid den här tiden. Man ska ta vara på den tid man har att få göra upplevelser tillsammans.

I Amerika har man så smått återupptagit presidentvalkampanjerna sedan orkanen Sandy, lugnat ner sig, lämnande massor av elände och kostnader efter sig.

I morgon ska vi "tre tanter", som träffas, äter, pratar och dricker kaffe tillsammans vara hemma hos mig. Ser fram emot detta. Jag har ostkaka kvar sedan i lördags.

 Är så tacksam att jag blev bra tills i dag. Men nu ska jag till sängen. Sov gott du som läser det här i kväll!
Gud är god. "Edra hjärtan vare icke oroliga. Tro på Gud och tro också på mig",sa Jesus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar