fredag 9 november 2012

De larmade dörrarna och åkte till London. 2012.


            Ja nu har vi bara varandra , Isak och jag. Han ligger på golvet och undrar varför han inte fick följa med familjen till London. Nu blir det att gå till vila tidigt för han vill att jag ska sova när han sover och han bestämmer. Egentligen vill jag också somna tidigt. Ändå blir det sällan så.
I dag har jag bakat två sorters kakor. Allt jag uträttat i dag.
Skulle till träningen i morse men ack, 6 minusgrader. Det regnade i går. Då är det halt i dag. Så blev det ingen träning! Dagen har varit grå. Nu är det 0 grader. Är det de utlovade milda västvindarna som gör sitt intåg?

Jag återvänder till Georgs dagbok 1961. Eftersom han måste ligga och skriva så är det ibland lite svårläst men han skrev en eller två sidor varje dag, av vilka jag endast gjort små utdrag.

Söndagen den 15 jan. skriver han:"Söndagarna är långa men i dag har det varit mer omväxlande deå jag har haft besök. Karl Erik Eriksson har varit här. Han hade vackra blommor med sig och hälsningar från sin fru Mona, från Ruth och Paul samt från Karin och Gunnar. Vänkretsen är större än jag kunnat tro. (Det här var folkpartivänner som vi började umgås med redan under vår tid i Kil. Ruths anm.) Så ringde farfar och sa att de kommer på lördag. Så det blev ändå en hygglig dag."

Måndag den 16 jan."I dag har Isak åkt till Karlstad för undersökning av sin rygg.Nu är jag ensam på salen när de andra går ut.Jag har fått låna en skrivmaskin så brist på sysselsättning har det ändå inte varit.
Humöret på salen är det allra bästa nu igen och pajasen Åke gör allt för att locka oss till skratt. Den mannen har ett sprudlande gott humör, som smittar av sig på oss andra."

Onsdag den 18 jan."I dag har jag haft besök av Siri och Artur Andreasson. De överlämnade också en vacker blomma från församlingen i Nordmark. Tänk så många som tänker på mig och de mina hela tiden."

Lördag 21 jan."I dag har jag tillbringat praktiskt taget hela dagen i farfars, farmors och Ingrids sällskap. På eftermiddagen hade jag t.o .m riktiga kläder på mig för första gången sedan julafton. Men o, vad jag är trött i kväll!"

Ja nu blev jag också trött. Var ute med Isak en kort stund. ElseMarie ringde att de nu är på hotellet på Arlanda och sover till kl 5 i morgon bittida då de måste upp för att ta flyget till London. Det blir Tobias första besök där. Nu till sängen. Tack för i dag, Gud! Skönt att veta att Du ständigt är med! Amen!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar