lördag 17 november 2012

Kvinnofrukost i Örebro 2012. Värmland igen.


      Fick skjuts av Elsemarie till Filadelfia . O, så många kvinnor det var samlade där!Cajsa Tengblad, friskvårdspedagog, var i dag föreläsare och talade om "Revolt mot duktigheten-- om att finna vilan i den jag är." : Jag är värdefull!
På hemvägen tittade jag, som alltid när jag är utr en lördag, in på Brao Begagnat. Två efterrättsskålar hittade jag. Samma sort som vi hade när barnen var små och som jag nu försöker samla för att de ska få några var.Blir alltid lika glad när jag hittar något exemplar.Så hittade jag också några ex av gamla Bamsetidningar.Kan bara inte slitas från Bamse!Vi har umgåtts i så många år!
Dagen har varit lite grå, men inget regn och fortfarande 6 grader.

Nu ska jag packa det nödvändigaste och åka iväg en sväng för att träffa mina två systrar och min bror. Det betyder förmodligen att jag ej skriver någon blogg några dagar framöver, så nu kan ni lägga er tidigt , ni som läser den som en godnattsaga och inte får den i tid.Sov gott!

Måste väl skriva lite om "forntiden" och det blir då år 1962. Mamma åkte från Vimmerby, där Stina och hon firat jul, till sitt hem på nyårsdagen.Sedan kan man läsa om hur hon varje dag hade besök och / eller var hos vänner fram till 10 januari, då hon åkte från Figeholm klockan 6 på morgonen och kom fram till Lesjöfors klockan ½9 på kvällen. Tåget gick bara till Persbeg. Där hämtades hon och Anders (som hon tagit med sig från Vimmerby) av Bo Östin (för att Georg och jag ej hade tid.) 
Den 14 jan. var det avskedsmöte för Elof Karlsson, pastor i den andra baptistförsamlingen. De flyttade till Malung. Nu förlorade Lesjöfors en fin människa. Anspråkslös till det yttre, men med "guld" i hjärtat. Han gick omkring, som Jesus gjorde. Hälsade på sjuka och ensamma, tog tid med människor. Dessutom härstammade han från Mörtfors, inte så långt från Figeholm och det gjorde att vi hade en del att prata om när han kom in i affären.

Dagarna gick och vi var ibland bjudna till vänner då också mamma var med. Georg var fortfarande konvalescent och tog det lugnt. Mainy var ledig några dagar men kom åter och vi hjälptes åt i affären. Jag körde posten. Mycket snö på gator och vägar.
Den 22 jan. åkte Georg till Skara med tåg. Ida Andersson , Västgötaevangelisten , hade träffat Georg när han var på Bibelskolan i Örebro och det blev då bestämt att han skulle vara henne behjälplig en tid på nya året.

Ida hade under sitt liv låtit bygga många små kapell runt om i trakten av Skara och hade behov av medarbetare. Efter en vecka åkte jag dit över helgen och hämtade honom.Han orkade ej så mycket ännu.

Den 29 jan var det 23 minusgrader enl. mors dagbok. Den 30 januari fyllde Sven 12 år och vi firade honom med presenter, pengar och tårta. På em. kom en del kompisar och uppvaktade.
Dagen efter åkte mamma och Anders klockan 10 på morgonen och kom till Hultsfred klockan 8 på kvällen, där de hämtades av IngaMaj och Sune.Ett par dagar senare var hon åter hemma i sitt kalla hus i Högskulla.
Ja, så var det slut med hjälp från mammas dagböcker ett tag igen. Nu blir det att gnugga geniknölarna och minnas på egen hand. Kan nämna att mors liv med kontakt med vänner varje dag, fortsatte som vanligt.Man kan inte, när man läser dagboken, finna en enda dag då hon är ensam och det gläder mig.Hon mådde bra!
Nu tänker jag inte skriva mer i kväll  för det finns en del annat att göra. Ska försöka hinna vara med på Gudstjänsten i kyrkan i morgon och då måste jag ha allt packat och klart i kväll.

Så önskar jag er en skön kväll och om några dagar hörs vi igen.
Läste häromdagen på Facebook:"En av de bästa gåvor vi kan ge oss själva, är tid ensam med Gud." Så sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar