lördag 10 november 2012

Barndop. Vad mera?



          Visst är det roligt att ha en stor familj. Det växlar mellan födelsedagar, barndop, bröllop,studentfest,
     barnvälsignelse, familjeträffar. Allt medverkar till att vi får träffas. Sällan kan alla vara med men oftast är de flesta med. Det är tillfällen av stor betydelse för stora och små.

I dag var det barndop i Olaus Petrikyrkan här i Örebro då mitt femtonde barnbarnsbarn döptes.
  Jag har ytterligare ett. Än så länge. Det var två barn som döptes i dag. En liten flicka som heter Siri och så Anton, son till mitt barnbarn Jonas och hans fru Jenny. Barndop och barnvälsignelse betyder att man överlämnar sitt barn i Guds händer och att barnet ska få stöd av Gud och församling i sitt fortsatta liv. En god vän till Antons föräldrar sjöng en fin sång ,som hon själv skrivit. I refrängen sjöng Jonas och Charlotta duett. Ack så fint!

I Syrien fortsätter striderna och många flyr till andra länder. De flesta till grannländerna men även till vårt land kommer många flyktingar. Det är svårt att hitta bostäder åt alla. För att inte tala om arbete, som det är ont om också i Sverige.  Och värre ser det ut att bli.
Isak är så kräsen. Han vill inte ha sina kulor om de inte är blandade med köttbullar, korv eller fisk. Nu fick han lax och det gick ganska bra men en del kulor har han slickat av och lämnat bredvid matskålen. Nu ska vi komma i säng tidigt i kväll. Jag har fått en ny bok att läsa.Men först en liten promenad med Isak. Nu är den gjord och jag är så sömnig. Önskar er alla en God Natt. Vi hörs i morgon.Nu tackar jag dej Gud för alla kära vänner. Välsigna dem och låt oss sova gott. I Jesu namn Amen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar