lördag 24 november 2012

Figeholm, Växjö, Örebro 2012.


     Ja så sitter jag här igen och ska försöka förmedla lite av senaste tidens upplevelser. Hoppas att en del av mina bloggläsare hunnit läsa ifatt och att de andra inte har tröttnat utan hänger med nu när jag återupptar bloggandet.
Det är precis en vecka sedan jag sist skrev något och det hinner ju hända en del på en vecka. Ska nu försöka att fatta mig kort.
I måndags strålade vi samman hos Stina, som fyllde 78 år. Helge,IngaMaj och jag samt en vän från bygden som jag ej sett på många år, Dorothy, som kom i sällskap med Helge. De har båda förlorat sina partner och har nu återknutit sin kontakt från ungdomstiden. Så roligt för oss alla. Varför gå ensam om det finns någon vän att ha kontakt med? Vi syskon har utvecklat en tradition att vi ska träffas en gång pr år, trots avstånden.
För varje gång blir vi äldre och lite skröpligare, men vi har fortfarande "huvudet i behåll", något som vi är oerhört tacksamma för.Eftersom Stina bor kvar i vårt föräldrahem så framkallade det en del minnen från         barndomen." Fiskarns" Margareta, vår lekkamrat, bor också kvar i sitt föräldrahem i Högskulla och var naturligtvis också med hos Stina. Vilken dag det blev!Naturligtvis blev vi bjudna på äkta, hemgjord ostkaka med jordgubbar och vispgrädde. Stinas ostkakor är berömda! Vi tog ett foto och det kommer att visas här senare. Först måste det föras över till datorn och, ja ni vet....

På tisdagen åkte vi tre systrar till Växjö, där IngaMaj bor.Min bloggmedhjälpare, mitt barnbarn och min vän Linn,  studerar där och kom så klart på besök. En dag åt vi surströmming, då också vår vän, Birgit Knutsson,kom och delade den glädjen med oss. Det var ej första gången och jag hoppas, ej den sista!

Linn ämnade sig till Örebro för att gratulera sin bror, som fyllde 18 år på fredagen, så vi gjorde sällskap i Linns bil och jag kom på det sättet hem enkelt och snabbt.
I dag har vi firat på riktigt med kalas, presenter och mamma ElseMaries jättegoda och vackra tårta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar