tisdag 31 januari 2017

Tisdag 31 januari 2017. Träningen kom av sig, men Amerikanska pannkakorna var goda.

Egentligen hade jag tänkt skriva kassabok men det hade gått så lång tid sedan sist så det kommer att ta tid från bloggskrivandet. Jag vet inte vilka som läser min blogg, bara antalet varje dag, men de få som jag vet om att de har den till Godnattsaga vill inte att det blir så sent så då gäller det att prioritera.

I dag hade jag bestämt att jag skulle träna. Absolut! Matgästen kom, Hade Amerikanska pannkakor och Lönnsirap med sig. Vilken fin efterrätt. Jag gjorde det enkelt för mig och tog fram djupfrysta gula ärtor, ekologiska. När Lasse kokade ärtsoppa "på riktigt" för ett tag sedan, när de hade gäster, så hade han, som reserv, försett sig med "köpeärtsoppa". Den behövde inte användas och jag fick både dessa och Lasses ärter, som blev över.
Nu kan jag säga att de ärter, som Lasse hade kokat var stort överlägsna "köpeärtorna". Den godaste ärtsoppa jag någonsin ätit det var den som Lasse kokade. Bara så ni vet!

Nu ringde Kerstin. Imorgon bittida anträder de sin långa semesterresa med husbilen. "Vi åker tills vi kommer till värmen", sa hon. Det låter härligt. Förra året var de i lägenhet i Spanien. Då var  Ulla och jag hos dem en hel vecka. I år blir det nog ingen resa för mej utöver något besök i Figeholm.

Jag ser sämre och benen är lite vingliga. Då blir jag osäker när jag går och stannar gärna hemma. (Dagny, snart 105 år, som vi såg på TV i går kväll, hon går så raskt utan käpp eller rullator och har inte glasögon.) Jag gläds med Dagny, helt fantastiskt!

Som sagt så fick jag skjuts till träningen, som jag längtat till i snart två veckor.
Gick trappan upp, som vanligt. Möttes av en skylt att just den här veckan var träningssalen stängd för reparationsmålning.
 Fortsatte, nu med rullator, till Närbutiken. Där satt en tiggare utanför.
Jag handlade det som stod på lappen och lite godbitar att ha hemma för att ge  till den som kör Färdtjänst eller till någon som kommer på besök. Jag bad kassabiträdet att låta en 50-lapp ingå i returpengarna. "Jag ska ge den till tiggaren här utanför", sa jag.
  Killen i kassan tittade på mej och sa:" Men Å, SÅ mycket!!" "Men du, det är väl inte mycket. Titta här så mycket jag har handlat!"
Jag tyckte mig märka att han förstod min tanke. Jag lämnade affären och funderade på hur orättvist livet är! Vilken betydelse det har VAR man är född och VILKA som blev ens föräldrar!

Utanför fanns ingen tiggare, men filten och ett par hemstickade, tjocka vantar fanns där. Jag stoppade 50-lappen och ett par chokladbitar i vanten och gömde den i filten, Pappmuggen med några enkronor hade han lämnat kvar. Önskar att jag kunde prata med tiggarna. . Skulle gärna vilja veta mer om var och en, som jag ger en slant till.. Jag är ej så ofta ute så jag kan träffa dem och ingen tolk har jag med mig.
  Jag har i flera år haft kontakt med invandrare och haft flera tillfällen  att ge till dem,både pengar och annat och jag vet att Gud alltid ger mig allt jag behöver! " Ge och du skall få"står det i Bibeln.
"Sök först Guds rike och Hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också." Två bibelcitat att lägga på  minnet!

Delade i dag vidare ett behjärtansvärt fall, som Nya Wermlandstidningen hade skrivit om.
 
Sovit gott i fåtöljen har jag gjort sedan jag kommit hem från affären.

Tobias ringde och jag berättade att det fanns Amerikanska pannkakor kvar. Han har i morgon ledigt från skolan och ska äta här. Biologiskrivning på torsdag så han ska  vara kvar hela dagen och läsa till skrivningen.
Hemma kommer städhjälp så han vill inte vara hemma då men  skulle "städa" sitt rum i kväll. Jag förstod precis vad han menade.
Jag "förbereder" också inför städhjälpens ankomst.Fast det låter lite knasigt.
Nästa vecka får jag nog ringa in min  städhjälp. Om jag "städat klart". Hahaha!

Klockan blev nästan natt i kväll igen men nu ska jag avsluta dagens blogg med att önska er alla en GOD NATT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar