tisdag 24 januari 2017

Tisdag 24 januari 2017. Städning, Grötfest.

Dagen tar snart slut.Det blev en rolig dag.
Väcktes klockan åtta med signal från Annelie, som lovat se till så jag kom på benen innan städhjälpen anlände klockan nio.
Jag röjde , kastade ut mattor på trappräcket och förberedde. Ingen städhjälp kom. Ringde och talade om för telefonsvararen att jag skulle till Hårfrisörskan. "Ring mej" Fick inget samtal.
Kom hem och insåg att nu var det jag som hade att städa själv.
För att förenkla proceduren så avdelade jag kök, hall, toalett och vardagsrum som städobjekt för dagen. Det brukar komma en ny dag och jag har lärt mig att ta blott en dag, ett ögonblick i sänder. Gör inte i dag det du i stället kan göra i morgon. Jag dammsög det utstakade reviret, tvättade golven.
Nej, inte alls så noga som min städfirma mäktar med, men det fick duga.

Viktigast tyckte jag det var med gröten, som jag inhandlat gryn till på hemväg från Hårfrisörskan.
Allt blev klart tills gästerna kom. Hembakad, skållad jullimpa, köpelimpa, ost och en synnerligen god ekologisk julskinka från Maxi. Det är så roligt med de här träffarna innan granen och tomtarna försvinner till vinden. Traditioner ska man vara rädd om!

Sedan blev det kaffe, tjejprat och skratt i vardagsrummet och några foton togs med både padda och iPhone. Ännu en gång stod jag där avslöjad beträffande mina dåliga digitala kunskaper. Alla var överens om att de inte tänkte rekommendera mig att börja med kurser i ämnet, som en viss dam vid namn Dagny, (tror jag) 104 år gammal, sysselsätter sig med och är otroligt duktig att se till så att hennes elever blir som hon i datorvärlden. Vi fick många goda skratt när den kunniga Rebecka ställde vissa enkla frågor till mej och mitt svar hela tiden var att "jag vet inte". Själv vet jag mina brister men har alltid barnbarnen att vända mig till och jag sysslar endast med Blogg och Facebook.

Nu har grötgänget åkt iväg och jag summerar med att skriva denna Blogg och skicka foto på mina fina kompisar, Sonja, Najmi, Gerty ( som log när hon hörde att hennes dagbarn, med början år 1967  ElseMarie, nu är långt borta och firar sin 50-årsdag) och Rebecca.
Så roligt att ses ibland och få en inblick i varandras liv och leverne.

Nu säger jag GodNatt till er mina vänner. I morgon ska jag städa resten av huset. Men nästa städning får jag nog se till att vi är överens om tid för jag gillar bäst när min städhjälp utför jobbet!
Jag är så fin i håret efter besök hos min skickliga hårfrisörska vars 16-åriga son kommit in på ett gymnasium med profil "Basket". Duktig kille och stolt mamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar