fredag 6 januari 2017

Fredag 6 januari, Trettondagen 2017. Vilken dag!

Det är fredag kväll och jag lyssnar till Närradion. Just nu sjunger Einar Ekberg:" Han giver och giver och giver igen. Hans kärlek är gränslös, hans nåd är oändlig, hans makt ingen människa utforskat än . Ty av sina väldiga eviga skatter, han giver och giver och giver igen."
" Han ger MERA NÅD när min börda blir större, när arbetet växer mer kraft han beter.  Vid ökade trångmål hans kärlek fördubblas. När prövningar möta , sin hjälp han oss ger."

Precis så är det. Så skönt då att få ta "Blott en dag ,ett ögonblick i sänder av hans trogna fadershand." Han gör som jag brukar säga:" Ge hjälpen NÄR den behövs,DÄR den behövs!"

Ska helt kort berätta om dagen innan den rinner ut i glömskans hav.

Jo jag blev hämtad till Marieberg för  nu är det roligheter på gång. Jag ska fylla 90 år och  Elsemarie var helt säker på att till födelsedagsfesten, dit en del släkt och vänner förväntas komma, måste jag vara fin och däri ingår nya skor. Vi skulle tydligen i dag inhandla dessa och plötsligt fann jag mig sittande i en skobutik.
Snabbt hade jag framför mig ett par fina sammetsskor. Sköna, snygga och dyra. Dessa skor kommer jag att ha hela livet!!! Hahaha! Märkligt nog så passade de perfekt och jag var så nöjd, så nöjd.

Det var första gången jag köpt första paret jag tittat på. "Vad kostar dom?" frågade jag lite försiktigt. "Det vet jag inte", blev svaret. Men affärsbiträdet hade hört och hon visste.
Eftersom skorna var både snygga och sköna så slog jag till, bara för att överraskas med att av medhavda sällskapet få som gåva hälften av vad de kostade.

Att fika när man är på Marieberg eller på stan hör till och jag fick åter sitta ner och invänta kaffebrickan. När man kommer upp i åren så blir man så uppassad!

 Men vänta nu! Att skriva blogg medan man har kakor i ugnen är ingen bra ide' tydligen, men jag tar ut dem och tänker att det finns alltid någon som gillar lite mörka kakor. Så är det bekymret ur världen och ugnen är nu både tom och avstängd.

Tårtbottnarna till morgondagen är klara och jag har egentligen inget mer av värde att berätta.
Jag har under dagen fått mer att prata med Gud om.
På Facebook finns en grupp dit man kan skriva och be om förbön när man har särskilt behov av det och det blir ständigt nya och det känns meningsfullt att vara med där och tillsammans med andra bära fram vänners böneämnen inför en stor Gud, som älskar oss och vill oss väl.

Önskar er alla GodNatt och  vi ser fram emot en ny bra dag i morgon.
Är så tacksam för dag som gått. Det är roligt att komma ut lite och ha yngsta barnbarnet som bilförare är också trevligt.

Han får bra träning med mamma som lärare ett tag innan körskolan. Hon lyckades bra med de två första barnen och det ser ut att fortsätta i  samma stil.
Snön ligger kvar. Kylan har dämpats. Det gillar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar