tisdag 17 januari 2017

Tisdag 17 januari 2017. En kortis i kväll.

För en tid sedan köpte jag en ny dagbok. Inte skrivit ett ord i den. Vanemänniska som jag är kunde jag ej riktigt trivas med tanken på att den ej hade mjuka pärmar, som de senare årens böcker haft.-

Som alla vet så har jag så snälla och omtänksamma barn. Ibland undrar jag om Georg i sin Himmel vet att jag har det så bra.
I morse gick jag här och tänkte att jag skulle träna och på hemvägen handla potatis, kålrötter och mjölk.
Någon timme senare kom Sven, som vant sig vid att pensionärsveckohandla på tisdagar då Maxi har infört rabattdag för "de gamla". Fattar inte att jag har en son och sonhustru, som båda är pensionärer.
I dag fick jag en stor påse potatis, kålrötter ,fläsklägg och mjölk. Som vanligt såg jag ju Guds omsorg i denna handling. Att Sven, utan att veta, köpte just det jag ville ha, på grund av sin omsorg om mamma.
Gud är god. Så skjutsade han mig och rullatorn till träningen och jag behövde ej handla i Närbutiken på hemvägen! Jag är så tacksam för mina barn!

Framåt kvällen i dag ringde yngsta barnbarnet, 17 år faktiskt. Han sköter om sej själv och hemmet medan föräldrarna semestrar i solen. Jag undrade vad han hade på hjärtat. "!Ville bara veta hur du mår."
Inte undra på om jag blir glad! Det sa jag också.
 "Men du har ju hjälpt mej! Inte nåt konstigt om jag tänker på dej."

I morgon ska jag besöka Annelie! Just nu ser jag att jag missat en födelsedag i dag. Grattis Hanna, 5 år! Nu är det för sent på kvällen för att ringa. Jag har ytterligare två Födelsedagar inom familjen denna vecka.

I går pratade jag med Stina, som just då var ute på promenad. " Nu är jag nedanför Breviksberget och ser Blå Jungfrun", kvittrade hon.
Breviksberget! Barndomen kom krypande och uppfyllde hela mej. Nedanför det "berget" låg sågverket som brann ner tre veckor efter att vi år 1931 flyttat  till Figeholm, en brand som gjorde pappa arbetslös för långa tider framöver, vilket fick svåra konsekvenser för vår familj.

Nedanför Breviksberget växte flera år efter branden fina skogshallon, som plockades tidiga morgnar innan solen blev för stark och vi ville bada i Östersjön, en trädgårdsbacke ner från vårt hem!

Till Breviksberget gick vi från skolan på utflykt och dit gick vi med våra gäster för att visa utsikten från "berget" över sjön där vi tydligt såg Blå Jungfrun, förutom Seglarholmen, Fågelö, Kaffeholmen och Lammholmen.
Alla skutor, pråmar, båtar som lastade timmer vid kajen, segelbåtar, roddbåtar fiskebåtar. Det var liv och rörelse!

Se bara vad ett telefonsamtal i nutid kan ställa till med. Tänk om vi hade anat att en dag skulle man kunna både ta foto och prata i telefon på Breviksberget.
 Så roligt för mej och andra att få vara med om denna utveckling.

Men nu är det sovdags och jag säger GodNatt! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar