fredag 20 januari 2017

Fredag 20 januari 2017. Överraskningsdag så rolig!

Förra sommaren kom vår storebror tillsammans med Christer och Anette till Örebro och hälsade på.Han är still going strong! Här på SVAMPEN där vi åt lunch.
Så är det snart slut på ännu en fredag! Det blev en minnesrik fredag!
Amerikas Förenta Stater fick i dag en ny president, Jag såg honom nyss på TV.  Som jag uppfattat det så är han en rik affärsman men saknar politisk erfarenhet. Oron vibrerar i luften över världen.
Dock, som Georg brukar säga, den som lever får se! Oroligheter i USA i dag. Må Gud förbarma sig, säger vi!

Det blev en rolig dag för mig i dag. Också! Kerstin och Ulla dök samtidigt upp här. Efter fikat satte de igång med sådant jag vill ha gjort men inte mäktar med att ta itu med.
Ingen stress, vilket man som snar 90-åring uppskattar. Vi fikade, pratade och Kerstin gav sig iväg till affären och handlade en kasse  matvaror igen! Potatis hade jag ju fått en stor påse av Sven häromdagen. Strömming också. Den hade jag i frysen, stekt och bara att värma i mikron. Så gott! Färsk fin blomkål till detta. Lunchen lättlagad.

När man levt ett antal år, ärvt en del under tiden, så blir det ganska fullt i lådor och skåp.
Mentalt lever man kvar i det gamla tänket, men orken är ej densamma som förr och man behöver ej så mycket av allting när man inte har stor familj längre. Då blir det att tänka om. Jag hörde en åldrande person, som varit mycket aktiv i det som hon sysslat med i livet, berätta, att Gud en morgon sa till henne:" Det är dags att trappa ner nu!" Hon uppfattade Guds röst så tydlig och efter det avslutade hon det ena efter det andra av sådant som hon engagerat sig för och kände att det var rätt att så göra.

Gud har inte sagt till mej att jag ska ta itu med att plocka bort överflöd av bestick och annat men nog kändes det bra när flickorna tog itu med det som jag inte själv mäktade med.  Nu får invandrarna det jag hade för mycket av och jag har så fint i de lådor som hanns med.
Nu hoppas jag på fler liknande tillfällen! Pärmar med gamla recept rensades och slängdes också!

I går skrev jag att jag skulle avsluta vår Singaporeresa i dagens blogg. Jag får ännu en gång säga som Pippi Långstrump:"Nu ljög jag igen!"
Det känns som att jag måste sova nu. På direkten! Jag låg vaken en del i natt och det verkar som om det kommit ifatt mig nu.

Från lavinolyckan i Italien, som jag nämnde om i går, sägs nu att de funnit några barn och vuxna levande. Snömassorna är stora och det jobbas för fullt med att hinna med att skotta undan i hopp om att finna några fler vid liv.

Som sagt, nu är det dags för sängen! Medan tid är! Jag är så tacksam för en rolig dag!
GodNatt, alla vänner! Sov Gott! Nu tonar jag på sången som heter:" Ja jag vilar, trygg jag vilar, uti skuggan av hans hand" Jesus sa om sig själv, sanna ord:"Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till fadern utom genom mig." AMEN!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar