tisdag 10 januari 2017

Måndag 9 januari 2017. Inte alla dagar är jätteroliga.

Några rader om dagen. Jag var lite hängig i går kväll och det har fortsatt i dag. Hör här: "Jag har varit så trött fast jag hade "masken" på mej hela gångna natten.
Gjorde Orientalisk kyckling till lunch. När den redan var i ugnen så fick jag se att glasburken med syltad paprika, som jag i går kväll tog ut från skafferiet, stod på bänken, oöppnad! Ärtorna hade jag kommit ihåg att hälla i så det blev som det blev. Vi åt, matgästen och jag.Utan Paprika.
I dag avstod jag träningen.

Vädret är fortfarande grått och ingen sol så långt ögat når men det finns ändå ett och annat att glädja sig åt. Det gäller att hålla ögonen och sinnet öppna.

Jag går omkring här i köket och tittar på krubban och alla tomtar, julgardiner och julgran. Julen börjar tidigt och stannar minst till "tjugondagknut" hos mej. Ibland beroende på min svaghet för att skjuta upp till morgondagen det jag inte vill göra i dag. Så är det också fint med julgranen och ljusen.

Allt har varit så annorlunda denna jul. Jag har inte haft gäster och jag har inte handlat julklappar.
Mina barn fick var sitt  meddelande  om att en slant skickats till "Ankarstiftelsen" då de just är i färd med att bygga ytterligare en skola i Colombia.

Vår syster IngaBritta jobbade  bland barn i Brasilien och under de 20 år hon var där så engagerades vi som familj genom att skicka pengar och annat till hennes pojkhem. Församlingen i Saron Lesjöfors samt en och annan privatperson ställde också upp och skänkte pengar. Barnen i Söndagsskolan ej att förglömma. IngaBritta fick vänner också i Lesjöfors och berättade om "sina" pojkar när hon var på besök. Hon skickade också kassettbandsrullar ( ja så var det på den tiden) till Söndagssskolan. Pojkarna sjöng, spelade och pratade, tolkat av IngaBritta.

När våra döttrar Kerstin och Ulla arbetade som volontärer på ett hem för förståndshandikappade barn i Betania, nära Jerusalem i början av 70-talet samlade vi här i Örebro ihop pengar och massor av kläder! Pappa Georgs många resor dit som guide och reseledare gjorde det möjligt för oss att få iväg många väskor med skor, kläder och leksaker.

I år kändes det bra att i stället för julklappar ge en slant till en skola i Sydamerika och alla fyra barnen var helt nöjda med detta. Dessutom (lite egoism mitt i allt) så kom jag undan med, kanske inte mindre pengar , men besväret med att ge mig ut på stan. Så enkelt det blev!

Jag har så mycket att vara tacksam för och jag har allt jag behöver. Gud är så god!
I dag har jag sovit en del i samband med tidningsläsande. Tyst och stilla har dagen nu gått mot sitt slut. Jag hoppas att jag ska känna mig piggare i morgon. Jag har en del att göra här hemma.

Nu avslutar jag denna lilla blogg med att önska oss alla en GOD NATT!
Ser fram mot en ny frisk dag då jag hoppas komma iväg till träningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar