måndag 16 januari 2017

Måndag 16 januari 2017. Intet nytt under solen! Lite mer forntid.

Solen ja! Vad jag tjatar om den. Någon soldyrkare är jag inte och har aldrig varit. Men jag vill att den ska finnas. Sedan är det upp till mej hur mycket av den jag tar till mig.
Nu om dagarna när jag har en dotter i soliga nejder går jag här och hoppas att hon ska tänka på att använda parasoll. Jag sa ingenting om det innan hon åkte så jag hoppas att hennes Lasse hjälper till att varna. Man har inte mycket att lära en 50-åring! De "kan själv" men en mamma är en mamma och vet att även stora barn kan både glömma och vara oförsiktiga.

Själv vet jag att jag borde ha gått till träning i dag, men icke! Jag hade dragit på mig en massa pappersarbete på grund av att jag har så svårt att slänga allt skrivet. Annat med för den delen!

I morgon ska jag ta reda på hur mycket papper jag måste ha kvar den dag jag säljer villan.
Jo jag umgås med sådana tankar men får i min ålder ta det lugnt.

 Ska fira mina 90 år med öppet hus och eftermiddagsfika i Lundhagskyrkan, 4 mars mellan klockan 15 och 19. Jodå, det har barnen tagit på sig ansvaret för men dels vill jag själv baka många kakor och att belasta hjärnan med något mer än det, just nu, är nog inte att rekommendera om jag känner mig själv rätt!.

Jag har varit med om andra tider men nu måste jag acceptera att åldern tar ut sin rätt på flera områden i livet. Jag var nyligen hos kardiologen för att eventuellt få ordning på mina hjärtklaffar, som i många år inte slutit tätt. Då sa doktorn, som förstår detta långt bättre än jag, att " om man börjar reparera gamla hus så kommer det alltid fram fler saker, som ska åtgärdas så..." Det lät klokt och förståndigt!

Hur har dagen varit?  Mörk och grå den här dagen också. På TV såg jag en sol på onsdag men jag vet ej säkert om det var här eller någon annanstans i landet.
Min syn har försämrats, vilket irriterar mig. Att läsa och skriva ser jag så det är den andra biten jag är sämre på. Nu har jag tappat bort en av mina hörapparater igen så jag får ännu en grej att leta efter. Mycket tid går åt till att-- just leta!

I går var  jag inte i kyrkan fast jag tänkt det. Det är bra att TV och Närradio finns! På eftermiddagen var det möte i en av stadens mindre församlingar så jag tog Färdtjänst dit. Jag har varit där tidigare. Att tillhöra "Guds folk" är så roligt för även om vi ej träffats tidigare så är vi på samma väg och vi vet vad som står i Bibeln och vi vet att Gud talar till människor och att Han gör under och vi upplever gemenskap med varandra på grund av vad Jesus har gjort för oss. Ingen kan berömma sig själv utan vi är alla beroende av Guds nåd.

Plötsligt kom en ung kvinna till mej och frågade om hon fick be för mej. "Så gärna" var mitt svar hon och en kompis bad för mej och  krämpor som jag nämnt om.
Innan min Färdtjänst anlände hann vi byta några ord och det visade sig att hon bor på en plats och i ett hus där Georg och jag tillsammans med våra då, tre barn, bodde över en påskhelg då vi var i trakten. Vi besökte kapell och hade möten. Georg predikade och vi sjöng tillsammans med barnen.
I det stora huset bodde fler besökare och vi åt alla tillsammans.

Ett par år senare var Georg tillbaka där och deltog i möten ett par veckor.  Jag hämtade honom efter sista helgen.  Så intressant att träffa denna fina kvinna som har ansvaret för huset men också tar emot ungdomar att bo där, om jag fattade rätt. Hon är läkare och arbetar på ett sjukhus i den närbelägna staden.  Så intressant att bli påmind om gamla tider! Hoppas att vi kan ses igen!

Nu ska jag ta tag i tiden från år 1995.
95.11 24. Skriver ur Dagboken. I dag ska vi till Sentosa. Det blev en heldag där ! Vilken härlig dag!
Vi tog bussen från ett hotell inte långt från Ardmore Park till ön. Där åkte vi runt ön flera gånger med det enspåriga tåget med 7 stationer.
Vi steg av vid station nummer ett där det fanns en musikfontän av sällan skådat slag. På "det enspåriga" igen och steg av vid nästa station, underwaterworld, så intressant! Så mycket vackert och så många vänliga människor vi mötte överallt!

Vi såg den underbara fjärilsgården, museet, insekter, historiska, alla vaxgubbar och gummor, blommor!
Steg av vid musikfontänen där vi fikade. Tiden gick så fort. Såsmåningom hade vi sett det mesta och springande hann vi med 17-bussen hem. Jag hann med att gå till "Alberts" för att hämta foton och lämna filmrulle.

Christer och Anette gick finklädda till vinprovarparty. Stina och jag var så trötta efter en fantastisk dag på Sentosa! Vilken upplevelse!  Vilken resa !
Nu ska jag säga att jag ska gå direkt till sängen och innan dess säger jag GodNatt och Sov Gott!

Dagen har varit lugn och stilla. Jag har fått ett telefonsamtal och ringt lika många. I morgon blir det fråga om disciplin då jag tar promenad till Träningen. Den gamla tvättmaskinen har lagt av, åtminstone tillfälligt, så jag kanske måste gå till Tobias för att få hjälp med att använda deras tvättmaskin tills min vän, elektrikern, kommer i närheten och kan titta på sladdarna som verkar ha trasslat sig. Kommer osökt att tänka på Filip som inte kunde säga r när han upplyste Elsemarie om att
" Mojfaj ä inte i Himlen. Han tjasslaj me sladdaj!" Det kunde nog vara sant. Han gillade sladdar och allt elektriskt. Det var bra att ha honom när det trasslade till sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar