tisdag 10 januari 2017

Tisdag 10 januari 2016. Tillåtit mig att sova i dag. Inte ens hämtat tidningen i brevlådan.

Hahaha! Det är nog  lika bra att skratta lite för vädret är fortfarande grått, gråaste som finns. Tror att det faller lite snöblandat också. Ska kolla temperaturen. Jo nu kan jag väl vara nöjd ! Två plusgrader.
Just nu visas på TV från FN där utrikesminister Margot Wallström talar med anledning av att Sverige inträder som ordförandeland för Säkerhetsrådet för två år framåt.
Ingen önskvärd tidpunkt med tanke på den turbulens som råder i vår värld i dag.

I Bibeln står det om en dag framöver, som kommer att förändra tillvaron på denna jord, innan slutet definitivt kommer. Jag har sedan min tidiga ungdom läst Bibeln i följd. Börjat med Nya Testamentet, där Uppenbarelseboken jämt satt myror i huvudet på mig. Har aldrig riktigt gått in för att "studera" den boken men heller inte låtit bli att läsa den. Jag säger, som den som skickade mig ett SMS häromdagen: "Jag förstår inte allt som står i Bibeln" på vilket jag svarade att det gör inte jag heller men Gud är så mycket större än jag så jag lämnar tryggt det jag inte förstår för jag vet att  det står skrivet:"Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå." Gud har så gärna en speciell relation med var och en, som vill så jag kan vara lugn och trygg i Hans sällskap. Vi vet var vi har varandra.
Det ord jag syftade på om en dag framöver har jag läst många gånger. Det står i Matteus 24 kapitel om att "det vid Jesu ankomst till jorden ska vara som i Noas dagar. Allt gick sin gilla gång tills floden kom. När Jesus kommer åter ska "två män vara ute på åkern. Den ene ska tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor ska mala på samma kvarn. Den ene ska tas med, den andre lämnas kvar."

I Örebro fanns för några år sedan en pastor och Lärare på Missionsskolan vid namn Erik Sollerman. Han var en av mina favorittalare. Han var i yngre dar pastor i Borensbergs Baptistförsamling, dock långt före vår tid där. Han kom i sällskap med sin fru Birgit då och då över en weekend på besök till vänner från pastorstiden. Det var hans enda pastorsplats.Han var sedan knuten till Örebromissionen och tillbringade resten av sitt liv i Örebro.

När Georg, några år var juniorsekreterare i Örebromissionen hade de sin arbetsplats i samma hus på Järnvägsgatan så vi träffades  redan på den tiden.. Vid besöken i Borensberg tillbringades alltid en kväll hemma hos oss. Så värdefulla tillfällen! Han var en vis och klok man med humor. Han skrev också ett antal böcker, som nog är utsålda för länge sedan.
 Erik predikade på söndagen i Salem och det är från en sådan predikan jag minns hans övertygande ord om att "Gud är ett axiom", alltså en självklarhet. Ingen ide' då att diskutera om Han finns eller ej.

 Ja så ramlar jag iväg igen. Det blir nog lätt så när man levt i många år.
För att säga något om dagen så har jag sovit bort en stor del av denna. Det var inte så bra för jag hade faktiskt planerat att uträtta en del som jag lagt på hög en längre tid. Brrr!
I morgon, några dagar före sin 50-årsdag, åker Elsemarie tillsammans med sin man till varmare breddgrader.
I går frågade jag på FB om någon sett solen. Jag fick svar från min vän Markus:" Nej ! Jag har letat hela dagen men inte hittat den." Jag svarade att när han hittar den ska han meddela mej så kan han ta sin fru med sej och komma hit och äta semlor. Nu kommer de, med eller utan sol, i morgon kväll och då ska det för min del bli premiär för i år. Det gifta paret har visst redan tjuvstartat!

Nu ska jag åter ta en Alvedon, för att mota "Olle i grind" . Så ska jag tacka Gud för så mycket och be om beskydd och hälsa. Sov Gott mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar