torsdag 19 januari 2017

Torsdag 19 januari 2017.Lite Nu! Lite Då!

Matgästen kom i dag i stället för måndagen.
Efter det ringde min vän, sedan många år, Eva Sturve. Hon liftade med sin man in till stan och medan han var på sammanträde så fick vi en pratstund. Det borde ske oftare, så roligt som det är att träffas och minnas gamla tider.
Hon hämtades av Göran och telefon ringde. Ytterligare en vän sedan många år ringde från Ljungsbro.
Vi  var tre tjejer som jobbade samtidigt på skolan i Borensberg och  nu föreslog Maria att vi, efter min födelsedag i mars, ska träffas. Det ska bli SÅ roligt! Ser verkligen fram emot denna trioträff! Vi har, under årens lopp inte tappat kontakten även om vi inte träffas så ofta, som vi skulle vilja. Alla tre har vi våra barn och barnbarn, som givetvis måste komma först i våra liv.

Nu ska jag plocka fram dagboken från 1995. Nu säger de i TV att det ska bli SOL i morgon. Hurra!
Sorgligt är att höra om den förfärliga olyckan som hände i går i Italien då en lavin var så stark att den flyttade ett hotell flera meter. Två personer som befann sig i en bil utanför hotellet kunde larma men det tog flera timmar innan räddning nådde fram då man endast kunde ta sig fram med skidor.

Det är inte länge sedan det var ett jordskalv i Italien och jag har ett foto därifrån, som jag ska försöka få med i dag. Så hemskt med dessa jordbävningar!

95.11.26. Söndag. Sista dagen i Singapore. Jag vaknade klockan 6 och satte mej, som vanligt vid vår egen lilla
pool. Läste ur Romarbrevet tre om Guds Nåd. Snart kom Christer med Rambo, Anette och Stina.
God frukost med julskinka i dag också. Vi packade och det var tur att vi köpt på oss ett par resväskor extra (för att i Sverige ge bort som present). Christer och Anette gick till tennisbanan.
Efter det tog Christer med sina fastrar på en tur till en stadsdel vi ej tidigare besökt, Bankdistrikten.
Minns särskilt stora Bankhuset av glas, statyn av Newton med äpplet,
Singaporefloden med alla restauranger i hus, så vackra, målade i olika pastellfärger.
Ursprungligen gamla Kinesiska hus som restaurerats så otroligt fint. ( Liknande såg vi i Chinatown.
Serveringar utmed floden. Vi gick vidare och tog åter MRT ( spårvagnen) till Orchard Road och var snart hemma, överväldigade av allt fint vi sett. Tack Christer för din guidning! SÅ intressant!

Jag gick efter hemkomst till East Plaza på Scotch Road(?) och handlade ännu en gång i Silkelandet, kimono bl.a. Så tittade jag på Tonys svenska böcker. Svåra böcker. En, som hette "INSIKT" var särskilt svår, som jag tyckte. (Förstås).
Anette åkte åter till Ike'a för att dela ut köttbullar!
Mitt emot vårt hus låg tre punkthus med 3gånger 33 lägenheter i varje hus. Dit tog vi oss för att se på utsikten! Annat det än Breviksberget, som jag skrev om i går. Tyvärr fick jag ej med filmkameran annars kunde jag ha filmat vårt hus, så väl synligt.

Christer och Anette gick till en musikshow klockan 19.00 sedan vi tackat för oss och dessa fantastiska dagar , helt oförglömliga, och sagt farväl. Vi skulle åka lite senare.
Vi tog Taxi till Airport. Åskan gick och Rambo var så rädd så han satt i knät hos Stina en lång stund.
Vi lämnade dörren till vårt sovrum öppen när vi lämnade huset så han kunde krypa in under våra sängar om han ville, så rädd som han var! I morgon tar jag slut på Singaporeresan.

Nu fick jag telefon från Annelie. Kanske vi kan ses i morgon, något vi siktar in oss på.
Dagen har tagit slut och det är dags att sova.  GodNatt, mina vänner! Sov Gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar