tisdag 4 oktober 2016

Tisdag 4 oktober 2016. En kortisblogg om dagen blir allt i kväll.

I kväll fick jag datorproblem. På telefon till datorkillen i Göteborg." Vad ska jag göra. Kommer ingen vart" Svar: "Tja vänta minst 5 minuter så rättar det till sig. Om inte så får du stänga av datorn på något sätt". Det där sista gillade jag inget vidare men sa snabbt "Hej då och tack för hjälpen". Bestämde mig för att vänta och dessutom under tiden invänta ett samtal från annat barnbarn.
Väntade förgäves  på samtal 10 minuter. Tryckte på en knapp. Tydligen den rätta, tack och lov, för datorn stängdes och när den på nytt öppnades så var allt som det brukar.

Så nu några ord om dagen som blev både blåsig och kylig. Jag skulle av Kerstin hämtas till ett litet firande av deras yngste son, Magnus, som nyss fyllt 40. Jag hade tagit hem av Hallqvists goda äpplen så jag gjorde snabbt en god äppelpaj för att ha "lite förning", som vi sa i Småland.

Jag har förmånen att få vara med på många födelsedagsbjudningar. Visst händer det någon gång att jag ej kan, men oftast är jag med för jag ser dessa födelsedagar som ett bra tillfälle att få möta nära och kära. Några då och då. När jag fyller jämnt nästa år ska jag hyra lokal så hela familjen och andra kan finnas med. Ska bli roligt.

Nu ska jag göra som jag sa i gårdagens blogg, gå tidigt till sängs, så då gör jag väl det. Fast, om jag ska vara ärlig, så har jag alltid varit en nattuggla. På gott och ont.

Det fina med att lägga sig i tid är att man dels hinner läsa lite och så tala med Gud om än det ena, än det andra. Han är min ständige vän, som jag pratar med om allt. Efter Jesu död och uppståndelse blev det ju enkelt att nå fram eftersom Jesus undanröjde alla hinder och försonade oss med Gud, som vi varit skilda från sedan människan använde sin fria vilja till att ta avstånd från Gud. som i sin stora kärlek själv, genom Jesus, såg till att öppna vägen tillbaka.
Aldrig kan jag nog tacka för denna fantastiska ställföreträdande offerdöd.  Att det i dag över hela vår jord finns så många som fått uppleva denna verklighet gör mej så glad! Amen.Amen.

Kära vänner! Sov riktigt gott! Själv är jag tacksam för en härlig dag och ser fram emot morgondagen.
En sak tänker jag då göra. Baka mandelkubbar, för jag har ätit upp alla bullar till morgonkaffet och jag har ingen jäst hemma så jag kan ej baka bullar förrän jag handlat. Bara så ni vet. Om det nu var värt att veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar