tisdag 18 oktober 2016

Tisdag 18 oktober 2016. Liten kortisblogg om dagen.

Om ni kunde se mig nu,så fin som jag är sedan jag varit hos den absolut bästa hårfrisörska jag någonsin haft.
Innan mitt besök där hade jag haft besök av Sven, som sin vana trogen ringt från Maxi och frågat om jag behövde något därifrån. Han kom hit med den stora påse potatis jag önskat. Fick sedan åka med honom till hårfrisörskan.

Efter hemkomsten fick jag besök av Annelie, som under många år haft en stor plats i mitt hjärta. Vi fikade och pratade om för oss viktiga saker, bad till Gud och gav varandra en stor kram. Vi är varmt förbundna med varann.

Ringde IngaMaj men fick ej svar. Pratade med Stina och Raquel.
I dag fyller Maria 67 år och "äkta" pensionär. Förr inträdde pensionsåldern vid uppnådda 67. Jag ringde och GRATTADE. Vi ska ses en annan dag!

Jag sitter i köket och fryser. Kom på att jag i flera timmar haft två fönster öppna. Nu stängde jag och ska strax inta den kalla sängen men här finns gott om värmande morgonrockar och filtar.

I dag har jag tagit tag i pappershögar och tidningsbuntar. Som jag berättat tidigare, så hör jag till dem som lätt fastnar i detaljer och jag kan försäkra att  detta, som i mitt fall gått till överdrift, är inte något som gör livet enklare precis!

Från staden Mosul i Irak får vi veta att striderna fortsätter för att få ut IS, som i ett par års tid haft viss makt över staden. Folket lider och man blir så fylld av medlidande med de stackars människor som oförskyllt får lida. Nu hoppas de som flyr på att få vända tillbaka en dag. När man ser bilderna på TV så tänker man:" Vända tillbaka till VAD? " Våra böner är en motvikt mot ondskan för vi har Gud på vår sida när vi samarbetar med honom. Återigen; MOT det onda! FÖR det goda. ALLTID"

I kväll var Elsemaries tåg försenat men hon hann tydligen vara med Tobias på fotbollsmatch såg jag i ett meddelande. I morgon ska jag baka bullar och Finska Pinnar. På eftermiddagen får jag besök av en vän från församlingen. Roligt då om jag har lite nybakat att bjuda på.
"Dagarna försvinner i hast som en dröm, år efter år ila bort" vill jag minnas att vi sjöng i min barndom. Så är det och nu ska jag se om sängen blivit så pass varm att jag vågar sova där. Annars är jag ju så lyckligt lottad att jag har andra sovplatser också.
Just nu kom ett kärt SMS från yngsta barnbarnet! Klart att jag kommer att sova gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar