fredag 14 oktober 2016

Fredag 14 oktober 2016. Vilken rolig dag det blev!

Att vakna före fem på morgonen utan att kunna somna om är ingen höjdare precis. Om man dricker sitt morgonkaffe, läser några verser eller ett kapitel i Bibeln, ett litet avsnitt ur "Daglig Kraft" andaktsboken och tackar och ber till Gud och sedan går till sängen igen. Vad händer då?
Jo i dag hände att jag somnade om och vaknade utvilad.

Tog en liten titt i garaget för att se om möjligen den försvunna bilnyckeln låg där. Det finns tyvärr bara EN nyckel. Nej den fanns inte i garaget! Inom mig hörde jag en röst säga att jag skulle inte oroa mig för Gud visste och han kommer ,visserligen ofta sent, men aldrig FÖR sent.

Ja,ja tänkte jag, Gud vet om allt! Också var bilnyckeln finns och Gud sviker aldrig, så jag bara visste att den kommer fram i rätt tid. Som Kristin sa när hon var liten. "När det är dags, farmor, då dör du. När det är dags." Jag har många gånger tänkt på lilla Kristins kloka ord och nu igen.

På förmiddagen kom min vän Annelie (som med sin man återbördats från Malmö) hit och fikade. Hon visste att hon lagt nyckeln på överenskommet ställe. Vi funderade och jag vet att jag är glömsk så jag var glad över att Gud sagt att jag ej skulle oroa mig.
För att göra en lång historia kort så hittade jag nu i kväll nyckeln i fickan på en jacka jag inte använt på flera dagar.  Jag meddelade berörda personer om fyndet och alla drog en lättnadens suck och jag tackade Gud för att Han lät mig höra sin röst att jag inte skulle vara orolig.
Jag är så tacksam för varje erfarenhet av Guds närvaro i olika situationer och hans frid.

När Annelie och jag fikat och pratat en god stund så hämtades jag av Ulla till Svampen dit Kerstin kom för att med oss fira gårdagens födelsedag med att bli bjuden på lunch i Svampens restaurang.
Passade på när Ulla var i stan och Kerstin inte hade jobbat natt så hon behövde sova på dagen.
Vi avslutade vår samvaro hemma hos mig innan Kerstin skulle börja jobba eftermiddag/kväll.
Ulla åkte hem till Hjortkvarn. Till mej kom Mika som kan laga trasiga lås och fick låset på ytterdörren att fungera igen.

När han var klar stod en bil utanför och väntade på att ta mig till Familjen Hallqvist för afterworksfika innan jag fick en åktur till fotbollsmatch med den 17åriga Tobias vid ratten och hans skickliga mamma bredvid som lärare. Han lämnades på plats och jag fick skjuts hem.

Har en känsla av att jag borde fullfölja bloggen sedan onsdagen gällande det betyg som Georgs mor Elsa fick den 13 augusti 1911. Intressant att se förändringar i Svenska språket på 100 år.
" ÖREBRO SIMSÄLLSKAP gör härmed bekant att det vid sin 47 årshögtid för utmärkt

SKICKLIGHET I SIMNING tilldelat ELSA OLOFSSON den större belöningen

                                     EKLÖFSKRANSEN
och förväntar sällskapet att detta vedermäle af aktning tillika skall erinra om förbindelsen att efter
yttersta förmåga befordra och utbreda den särdeles välgörande simkonsten.

  Underskrivet av PROMOTOR, ORDFÖRANDE och SEKRETERARE, 13 augusti 1911.                            
BETYG! Sträcksimning 1200 meter, betyg 3, Ryggsimning 450 meter, betyg 3.
Klädsimning 450 meter, betyg 3, Flytning 225 meter, betyg 3, Vattentrampning 225 meter, betyg 3,
Längddykning, 23 meter, betyg 3, Djupdykning 4ggr, betyg 3, Afklädning, betyg 3.
Hopp från högre trampolin,1, Lifräddning, ab.          Örebro 13 augusti 1911. SIMLÄRARE.

I en tidigare blogg berättade jag om att Georgs mor dog när han bara var tre dagar gammal. I det omtalade skrinet hittade jag ett recept utskrivet dagen efter Georgs födelse. Vi har i dag unga läkare i vår släkt och jag vill att ni ska se detta. Georg och jag träffade, för flera år sedan, en person från Uddevalla som berättade hur hon, som 10-åring fick springa flera gånger till Apoteket med anledning av mamma Elsas kritiska läge. Den flickans föräldrar, makarna Köllerström, var nära vänner till Georgs föräldrar. När vi träffades i Filadelfia, var hon med sin man på tillfälligt besök där och vi fick tillfälle att hälsa på dem och hon berättade lite om det hon kom ihåg från de kritiska dagarna kring Georgs födelse. Hennes föräldrar hade Manufakturaffär i Uddevalla på den tiden.

Sesådär! Nu tog denna innehållsrika dag också slut. Allt är väl och bilnyckeln på insidan av huset.
Säger GODNATT till er alla med hopp om att den stora geting som surrar i lampan ovanför mitt huvud av mig ska bli tillintetgjord inom kort!! Sov Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar