söndag 16 oktober 2016

Söndag 16 oktober 2016. Födelsedagsträff, fikagäst och en del annat.

Gudstjänst från Frälsningsarmen i Linköping. Närradio d:o med Birger Skoglund från Örebro. Gud gör under än i dag.
Jag hämtades av barnbarnet Mattias till Födelsedagslunch hos Kerstin. Mina barn är så duktiga på att laga mat och dagens välkryddade kalvkött med husets goda sallad var läcker! Jag älskar att bli bjuden på mat hos barnen nu när jag inte själv har ork att bjuda på fest hos mej.

Fick skjuts hem med Mikael, AnnaLena och barnen Gustav och Matilda.
Jag har det verkligen beviljat men klagar inte heller!
Det som är svårt när man varit mormor och farmor i så många år och varit med från början när barnbarnen kommit till världen en och en, för att till sist bli fjorton, är kanske att inse att de plötsligt alla är vuxna. Jag har haft många roliga år tillsammans med mina barnbarn, som jag nästan alltid prioriterat och haft god kontakt med. Nu måste jag inse att de lever sina vuxenliv och har sina egna liv att hantera och tänka på och jag lever mitt liv på mitt sätt.

Då är det bra att ha vänner att umgås med och jag är så tacksam att ännu finns det, av den äldre generationen,  några kvar i livet och under årens lopp har jag fått en del yngre vänner som jag har kontakt med. Att vara ensam har också sitt värde! Om det inte blir så att det upplevs som något man har svårt för.

Sedan jag kom hem har jag haft besök av Inga, min väninna, som bor nära mej.
Fika med äppelkaka, tända ljus och mycket prat om vardagslivet, i vilket det finns vissa likheter.
Innan Inga gick hem fick jag ett SMS med önskan om förbön för en medelålders kvinna, som fått en stroke och var på väg till Sjukhuset. Vi bad tillsammans för detta och tror att Gud är med och att allt ska bli bra.

Min bästis och skolkamrat från barndomstiden i Figeholm, Britt Augustsson, gift Sjövall, fyller i dag 89 år. Som jag brukar ringde jag och fann en vän med minnet i behåll (bortsett från namnminne förstås) och hon hade en del att berätta om sin dagliga tillvaro på Lidingö. Hennes syster Lena, ett par år yngre än Britt hade nyligen avslutat sin stund på jorden. De bodde ganska nära varandra och träffades ofta så jag förstår att det känns tomt för Britt. KarlVilhelm och AnnaLisa är också borta Kvar är nu, av de fem syskonen, Britt och Lillebror Lasse, boende i USA, sedan många år.

Jag tror mig veta att jag har en eller annan bloggläsare i Figeholm och måhända finns någon som minns familjen Augustsson från gamla dar.

Att bli gammal är inte så dumt!
Om morgondagen vet jag att, om allt går som tänkt är, jag får matgäst och kanske skjuts till träning.
Ska också ringa bilbesiktningen för nu ska min lilla bil bli körklar tills den byter ägare.

Nu återstår bara att säga GODNATT till er alla. Också i dag har jag fått se spåren av Guds hjälp som svar på en liten bönesuck. Han är aldrig långt borta och han älskar att göra oss gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar