måndag 10 oktober 2016

Måndag 10 oktober 2016. En trött dag blir det ibland.

Ser i gårdagens blogg att jag under rubriken :"Nya vänner från andra länder" visade en bild på Lilla Frank som sa hej då innan han åkte med Linn tillbaka till Växjö. Han är inte från ett annat land.

Ja det blev en trött dag i dag. Jag lagade god lunch för tre personer. Hade glömt att en av mina två matgäster var i skogen för älgjakt.
Kristin och jag åt den goda maten och jag har kvar en matlåda i kylskåpet om någon skulle behöva mat i morgon. Kristin och jag hade en mysig stund tillsammans innan hon måste hem till sin älskade  lilla söta katt, Sussie, som älskar att ha Kristin i sin närhet.

Då jag vaknade för tidigt i morse så var jag trött och sov ett par timmars eftermiddagssömn, på gott och ont!
Efter det var det svårt att komma igång med något vettigt!
Vad gjorde jag då? Jo då skickade jag några meddelanden av vilka de blå nådde mottagaren, de gröna icke, vad jag förstod. Vände mig till experterna men det bestämdes att jag i morgon ska få besök av Tobias med förklaring och hjälp.

Gav mig då på att göra "Delikat äppelkaka" efter ett gammalt fint recept jag fick av Eva Sturve på 70-talet. Inspirerad av min syster Stina, som i går berättade att hon gjort "min" äppelkaka och bjudit sina middagsgäster.

SMS från Elsemarie meddelade att tåget hem från jobbet var försenat och att hon uttröttad, efter att ha avslutat den korta kvällen med att ha strukit in tvätt, nu skulle sova.
Själv sov jag ju tidigare under dagen så jag kan vara uppe en stund till.

Ett långt, intressant och värdefullt telefonsamtal med en vän gjorde att kvällen blev kort här också.
I gruppen "Ge och du ska få" hittade jag ett par fina länkar som jag förmedlade till ett par vänner. Ibland skickar jag bra saker vidare offentligt, ibland till någon vän, som jag särskilt vill nå.

Nu ska jag läsa ifatt några tidningar innan jag somnar. Denna vecka har jag bestämt till förbön för en bestämd sak och om du som läser bloggen vill vara med att be så gör gärna det!
Gud förmår göra MER än vi kan bedja eller tänka och han sviker aldrig så därför vill jag i samarbete med Gud, eftersom jag VET att det är hans vilja att jag ber för detta, bedja tills bönesvaret kommer.
MOT det onda, FÖR det goda, ALLTID! Spännande att vänta och se! Ber Gud om uthållighet i att bedja! Jag vet om fiendens knep. Det gäller att ha ständig kontakt med Gud som är starkast och bäst.
Om kontakten skulle brytas så vet jag vem det är som bryter och det vill inte jag göra efter alla år av erfarenhet av Guds trofasthet och omsorg i smått och stort. Visst är han lite långsam ibland men han har ju HELA bilden och handlar därefter. Amen!
Inom mej sjunger det nu:"Hans kärlek är gränslös, Hans NÅD är oändlig, Hans makt ingen människa utforskat än, ty av sina väldiga , eviga skatter, han giver och giver och giver igen!" Härlig gammal sång! Sov Gott alla kära bloggläsare. Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar