onsdag 12 oktober 2016

Onsdag 12 oktober 2016. Plockat in pelargoner från altan.Inte roligt. Kämpar med beslutsfattande angående en resa.

Tiden rusar iväg. Ju äldre man blir ju fortare går det. Själv tror jag mig veta att det beror på att allt jag gör går så sakta numera och därför hinner jag aldrig med allt jag tänkt göra.
I huvudet finns så många planer men orken räcker inte till. Ändå är jag så oerhört tacksam för så mycket. Påminns just nu om att det var så det stod i andaktsboken. Tänk på sådant du har att vara tacksam för. Tacka Gud för det och be sedan om vad du mera önskar. Jag har börjat leva så. Först tacka Gud och lovprisa honom för allt gott. Sedan tala om för honom sådant som jag vill ha ändring på eller något som jag anser mig behöva. Han är så rik och då är jag det också för jag är hans älskade barn, som han unnar allt gott och HAN, (som det står på min köksvägg, ord av en tysk nunna) ÄLSKAR ATT GÖRA OSS GOTT, MEN HAN FINNER SÅ FÅ SOM TROR DET OCH DÄRFÖR ÄR DET SÅ FÅ SOM FÅR UPPLEVA DET. Tilliten till Gud och tron på HANS förmåga att agera i våra liv är många gånger avgörande för vårt handlande.

Det är ej så ofta grannen och jag fikar tillsammans men i dag smsade jag att hon var välkommen in på lite förmiddagskaffe. Det är värdefullt att ha bra grannar och det har jag begåvats med.

Elsemarie har varit i Stockholm för jobbet två dagar och hållit till i närheten av gatan där jag började mitt första jobb i huvudstaden. På 40-talet när bilarnas antal ej var så många och man nästan alltid cyklade till jobbet. Det händer att jag ibland, med längtan, ser tillbaka på ungdomstiden i Stockholm.
Ett okomplicerat liv man levde. Trogna vänner och fästman!!!

 Nu börjar höstens kyla göra sig påmind. Ogillart! Grannen hade i dag med sig av sina goda äpplen, som hon plockat ner en del av. Vi väntar i det längsta med att ta dem alla från trädet för vi tror att de mår bättre där än i en låda på altan.

Lasse var här och tittade till datorn och just nu funkar den. Nu måste Filip i Göteborg få lugn och ro och inte behöva bry sig om min dator för han har en viktig tenta framöver och jag önskar honom lycka till med den, i stället för att besvära honom med mina datorproblem.

En bra dag tar nu slut och morgondagen är inplanerad. Joodå, jag minns vad mamma sa:" Människan spår men Gud rår."  Nu tackar jag Gud för all omsorg han visat mej i dag. Han hjälper mej med så mycket och vi håller kontakten. Jag älskar honom!
Kära trogna bloggläsare, Sov Gott! Guds änglar vakar över oss.

I Psalm 4, vers 9 står det:"I frid vill jag lägga mig ned och i frid skall jag somna in, ty du Herre låter mig bo avskild och i trygghet."
 
I skrinet, i går hittade jag också Georgs mor Elsas betyg från simundervisningen i Örebro. Jag pratade en gång med en kamrat till Elsa, som berättade om att de lärde sig simma i Svartån.
Ska skicka med det på bloggen om det går. Känner mig alltid lite osäker, som ni nog märkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar