tisdag 25 oktober 2016

Tisdag 25 oktober 2016. Tur att det finns en granne att fika med ensådan här grå dag.

Denna bild är från min Vårdcentral med min fina läkare och en patient. Fotot säger så mycket tycker jag. 
Ja, grå blev dagen och den, på min iPhone  utlovade solstrålen, klockan 17.26 i går, lyste så vackert med sin frånvaro. Men se bara! På onsdag, fredag och söndag syns en bit av en sol bakom ett moln. Låter lovande! Men på SÖNDAG! Ja, på SÖNDAG  syns endast en stor SOL. Dä ni, vänner!

 Jag väntar så ivrigt på solen för i solsken ska vinteräpplena plockas har jag hört. På söndag är jag på födelsedagskalas för barnbarnsbarn med moder, men hinner kanske också plocka några äpplen innan dess. Riktigt säker på den stora solen är jag ju inte förstås!

För första gången i mitt liv är jag också bjuden på Hallowenfest. Det ska bli intressant. Speciellt för att få träffa de som kommer att vara med! "Gamla" kära vänner!

Tyckte det var alltför grått väder i morse så jag ringde grannen för lite förmiddagskaffe,
Det blev kaffe hos Karin i stället. Hon har sitt köksfönster vänt mot gatan så man kan se de som går förbi på trottoaren. En och annan bil kan ibland synas.
 Jag kände direkt när jag kom till den här gatan att här var ett bra område och stortrivdes på en gång. Lugnt, tyst och stilla!

 Får se om det kommer något bra förslag till  lägenhet framöver! Då får jag lämna idyllen här.
 Hörde nyligen talas om en dam som sålt sitt hus i ett område där hon bott i många år och flyttade in i lägenhet i en annan del av stan och har det lite jobbigt att anpassa sig. Jag skulle nog inte ha svårt med den sidan om jag var frisk för jag hittar alltid på något att göra och ensamhet har aldrig varit   något problem för mej.
 Däremot, att efter 44 år i fristående hus, återgå till att bo i lägenhet kan måhända vara svårare.

Nu har jag ej tänkt  flytta utan att  veta att det är Gud som har tagit fram mitt nya boende, så jag tar en dag i taget, viss om att Gud älskar att få leda mig och han vet var han vill ha mig. Men nog är han bra "seg"  ibland och då är det lätt att ta sig för med att fatta egna beslut, som sedan visar sig ej vara så kloka. Så jag gör nog bäst i att invänta honom, som känner forntid, nutid och framtid. För både min och Guds skull. Jag har varit med några gånger så jag borde vid det här laget veta.

Han är så nöjd när han får leda, för han vill alltid vårt bästa.
Nu blev jag plötsligt trött och då är det bäst att dra sig till sängen och ännu en dag gå dit, utan att ha gjort vad jag planerade i morse. Något som min matgäst och jag också diskuterade i går och som fick oss att skratta ännu mer. Kul att vi kan göra det, men det beror på att vi vet att de flesta åldringar  oftast har samma problem.

I går anmälde jag mig som medlem i Villaägarföreningen så i november ska jag dit på höstmöte.
I november har jag också tid för besiktning av bilen, som sedan byter ägare. Då blir det plats för andra grejer i garaget!
 Jo jag "röjer" ibland men det blir bara ett par plastkassar och sedan jag slängt det funderar jag över om det verkligen var rätt saker jag slängde. Kanske borde anställa någon att utföra jobbet medan jag blundar! För att sedan tacksamt betala för "röjningen".

Så gick dagen och jag säger GodNatt till er, alla vänner. Hjälp mig gärna i bön för en person som  jag särskilt ber för denna vecka och kommer att fortsätta med tills bönesvaret kommer. Då ska jag berätta om "Guds dråpliga gärningar", för att citera en  tidigare omnämnd Örebro-pastor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar