söndag 9 oktober 2016

Söndag 9 oktober 2016. Nya vänner från andra länder.

En grå söndag närmar sig sitt slut.  Även en sådan har en del att bjuda på.
Gudstjänsten i TV2 kom från Frälsningsarme'n. SÅÅ bra!
Jag fick besök av Linn på väg till Växjö. Hon åkte tillsammans med lilla Frank i framsätet med säkerhetsbälte och ringde när hon kommit hem till Växjö.
I morgon tar hon tåget till Kalmar och jobbet. Nästa år ser det ut som om hon kan få jobb i Växjö.
Hon fick en mjuk pepparkaka och ett par flaskor saft med sig.

Planerat var att en syriansk familj skulle komma hit och titta på min lilla bil, som jag, på grund av ålder, ej längre ska köra. Bilens fortsatta öde kommer att redovisas när den slutligen fått ny ägare.
I dag fyller Georgs lillasyster 75 år och jag har gratulerat pr telefon.
I morgon fyller våra barns kusin Raquel 50 år och blir ihågkommen på lämpligt sätt.

I kväll är det Partiledardebatt i TV2: Jag lyssnar samtidigt som jag bloggar. Ha detta i vänlig åtanke, kära bloggläsare!
I dag har jag fått av den goda ärtsoppa Lasse lagade till familjen med gäster i går kväll.
I går åt jag av den goda Kinamat som jag fick med mig efter Magnus 40årsfest.

Nu går jag åter till min dagbok från år 1995. Jag avslutade september månad och på tur står oktober.
Oktober.1. Till Immanuelskyrkan. Vispar massor av grädde till 330 rulltårtor, som vi gör till bakelser.
Från Runnagården kom Elisabet och några fler till gudstjänsten. Vi städade till sen eftermiddag.
Okt.3. Linn ringde. " Jag ska gå till Tage." ( Tage och hans fru är grannar till Linn) "Får jag gå med?", frågar jag. "Hahaha! Du känner ju inte honom!"
Okt.5.Till Lesjöfors. Hälsat på hos Linnea, Tekla och Karin. Sov hos Barbro Nygren till nästa dag.
Okt.7, lördag. Magnus köpt bil.Flera matgäster och 6 nattgäster. Kören "Svart på Vitt" i Smålandsstenar. Bakat thekakor.
Okt.8. Gudstjänst i Immanuelskyrkan. Sedan matgäster.
Okt. 9. Mikaelsträffen eftermiddag, barnvakt kväll.
Okt. 10. I Tv omtalas att Oskarshamn haft 24,5 grader i dag. Filip, 11 månader ställt sig själv.
Okt.11.  Elsemarie och barnen åker till Hjortkvarn och grattar Petter. Jag gör äppelmos, har sammanträde i kyrkan på eftermiddagen  och husgrupp på kvällen.
Okt. 12. Hos en vän, som mår lite dåligt på fm. Med Elisabet från Runnagården och tittar på lägenhet på Hertig Karls Alle' på eftermiddagen.

Okt.13.Fredag. Kerstin 44 år. Åker dit och gratulerar tillsammans med Sven och Maria.
Följde sedan med Kerstin och Avad till Frommesta där de köpt en sommarstuga för 110.000. De ska bo där permanent. Väl hemma strök jag,  utan arbetslust, in en del kläder. Mona Sahlin i blåsväder!
Okt. 14, lördag. I kyrkan på bönemöte klockan nio. Hämtar Linn och Filip. "Kan du ta Skrållan nån dag? ( en docka) Jag har så många barn, alldeles för många!" vädjar Linn! Jovisst kan mormor ställa upp nån dag och ta hand om Skrållan.
Okt.15. Söndag.Lasse på kurs lördag,söndag. Elsemarie och barnen tar mej med till kyrkan. Elisabet där. Elsemarie åkt till Karlstad. Jag barnvakt tills Lasse kommer hem. Sedan åkte jag till Hovsta.

Jaha, så går det en dag i taget, som vanligt! Nu är jag trött och sömnig. Ska gå till nattens vila efter en mycket intressant och lovande dag. En dag som jag kommer  få anledning att återkomma till, senare!
Gud leder oss på rätta vägar för sitt namns skull, står det i Psalm 23. Så tacksam att det gäller än i dag!  Även tacksam för att det ser ut som att jag ska komma i säng skapligt tidigt i kväll. Q"Skapligt" var ett ord som vi övade på i kväll. Syrianske mannen har varit i Sverige i två år. Hans fru i 7-8 månader. Båda går på Komvux och läser svenska. De bor i en lägenhet med rivningskontrakt till 31 mars. Sedan har de ingen bostad men det finns ju tid och vi  har en Gud, som hjälper med allt, som svar på bön! Jag vet!
  Nu önskar jag er alla GodNatt! "Blott en dag, ett ögonblick i sänder. Vilken tröst!"  " Lov, ära och pris du vår fader och vän, som alltid oss älskat och älskar oss än! Halleluja, din är äran, halleluja, amen!"  Skickar med ett foto på den lilla dansande Frank, som nu finns i Växjö.
Husse hinner med att på lunchrasten gå hem och ta en kisspromenad med honom. SÅÅ bra!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar