lördag 29 oktober 2016

Lördag 29 oktober 2016. Tillbaka till Forntiden .

Förra gången jag skrev om förgången tid var den 9 oktober. Jag avslutade då med 15 oktober 1995. Det har gått alldeles för lång tid mellan forntidsbloggarna, så jag börjar direkt där jag slutade.

Oktober,16. Direkt ur dagboken. Jonas och Kristin sovit här i natt. Elsa Nordenborg här en stund på förmiddagen. Lennart och Kristin får rådjursgryta. Skjutsar Kristin till spelning i Betel. Sedan till Holmgatan. Elsemarie åker till Karlstad. Jag är barnvakt tills Lasse kommer.  Elisabet, Börje Rådberg och jag åker på kvällen till Gullan och Arne i Marieberg. Kristin sover här.

Oktober, 17. Kristin börjar 8.15. Går upp i god tid och går glad till skolan. Jag gläder mig över att se det. Brev från Skattemyndigheten att jag fått uppskjuten skatt på husförsäljningen av Eklundavägen. Ska betala 14-15000 nu och 50.000 när jag säljer det här. Jag är nöjd. Det betyder att jag har råd att åka till Singapore, som planerat. Åkte med Lennart till Hjortkvarn där jag tar över ansvaret för hushållet medan Ulla är i Härnösand för sina distansstudier denna vecka.

Oktober, 21, lördag.Ulla hemma igen. Halv (glad) gris levererad till Skrankebol. Fam. Hall
qvist kom och stannade över natten. Tidig morgon åkte de och jag till Örebro. Elsemarie och Linn till söndagsskolan. Elsemarie senare till "Svart på Vitt" då kören ska lyssna till den skiva de spelade in i somras.
Jag besöker E. på Runnagården. Hon är negativ i dag.
Oktober, 23, måndag. Till en privat ögonläkare dit jag skickats av optiker. Hade varit bättre om jag fått remiss till sjukhuset men vad visste jag, då?
Tryck 14 på höger , 22 på vänster.  Det ögats synnerv är skadad. Bra blir det aldrig men ögondroppar kan förhindra försämring.

Oktober, 24, tisdag.Ur Dagboken direkt. Gud hjälp mej! Nu ska jag till Liljeholmens Folkhögskola på " Möta Döden"kurs där jag ska medverka. (Kurs för personal av något slag). Körde efter kursens slut till Skrankebol på kvällen och vidare till Örebro nästa dag. Innan dess gjorde Ulla och jag sylta, leverbiff och korvkaka.
Petter och Lennart sover över här.
Oktober, 26.torsdag. Jag hade genom bekantas bekanta fått en lägenhet åt E. som bott en tid på Runnagården. Två av personalen kom hit och hämtade madrass, kudde och mycket mer, som hon behövde låna. E. flyttade in i lägenheten. På kvällen cyklade jag, tillsammans med den som hjälpt till med anskaffandet av lägenheten och som var vän med hyresvärden,  för att hälsa på. I dagboken står det: "Ack, ack, ack! Herre förbarma dej!" Mer står det inte och behövs inte heller. Återfall!

Oktober, 29, söndag. Jag var i kyrkan på fm. På em kom Gullan och Arne (Riavännerna) Vi åkte till lägenheten där Arne satte upp medhavda gardiner och lampor. E. sov här på natten.
Oktober, 30, måndag. Jag till Diakonala Rådet i Immanuelskyrkan. Gör först Pizza åt Lennart, Petter och Jonas som ska sova här i natt. De jobbar på Våghustorget i morgon.

Oktober, 31. tisdag. Lennart och jag åt lunch på Holmgatan där jag var barnvakt tills Lasse kom hem. Elsemarie hos hårfrisörskan och sedan till Grammofoninspelning tillsammans med kören Joybells.

Nu tog den slut, Oktober månad 1995. Då går jag till sängen. I morgon bittida får jag två bullar till kaffet! Tackar Gud för att jag mår så bra och för att Han har så stor omsorg om mej varje dag.
När det stormar så kommer Han med sin frid och allt blir väl."Bred dina vida vingar o Jesus över mig." Hoppas att ni alla haft en bra dag och att vi alla ska sova gott i natt.
I Aleppo ser det ut som om IS är på reträtt. Må staden byggas upp igen, så de som vill, kan återvända.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar