fredag 7 oktober 2016

Fredag 7 oktober 2016. Ingen matgäst, inget kafferep. Blåser ute. Jagstannar inne.

Kristin skulle komma till lunch. Gav återbud. Jag var bjuden till eftermiddagskaffe. Fick återbud. Nyss skrattade vi i telefon, Kristin och jag. Kristin kommer till lunch på måndag. Min inbjudan till kaffe i dag utbyttes mot frukost i morgon. Så nu har både Kristin och jag ändå något att se fram emot. Båda tar vi förändringen med ro och tar en lugn hemmakväll, var och en på sitt håll.

Elsemarie tog i dag bilen till Katrineholm och i kväll är hon åter på ett avskedsparty i samband med sin avslutade tjänst på KOMVUX i Örebro. Linn åkte efter avslutad arbetsdag i Kalmar med tåg till Växjö där hon skulle ta bilen för vidare färd mot Örebro, dit hon anländer sen kväll antar jag. I Lundhagskytkan är Sven och Maria engagerade i musikcafe', ett omtyckt tillfälle att fika, prata och lyssna till musik. Återkommer då och då!

Ute blåser det kalla vindar. Jag ryser.
På TV visar man hemska verklighetsbilder från Haiti och Florida. Hitintills har 800 döda konstaterats och dödssiffran kan stiga ytterligare. Tre miljoner personer har evakuerats. De materiella skadorna är oöverskådliga. Risken för kolera är överhängande.

Nu ska jag beta av lite av år 1995. I tidigare avsnitt slutade jag med augusti månad.
September.3. Söndag. Hämtat Elisabet på Runnagården  På gudstjänst i Immanuelskyrkan.
Sept. 5 Britt A. här på förmiddagen. Linn, 3 år,  ringde:" Kom hit mormor! Kom på direkten!"
Jag gick dit senare. Skulle vara barnvakt där på kvällen. Kom hem och en olycklig vän ringde långt samtal ang. ett avgörande beslut under dagen.
Sept.6 Elsemarie ringde. Filip sovit 24.00-7.00. F.f. g. en hel natt. Tio månader gammal.
Kristin kom kl.8.00. Ska senare på dagen vidare till lägerskola.
Sept.7 Linn ringt:" Kan du komma på direkten?", säger hon. "Var är mamma", frågar jag. "Hon ä däruppe o söver Filip."  Jag stannade hemma

Sept. 8-15.Nu började det dra ihop sig för resa till Singapore.Kontakt med Resebyrå.
Kontakt med flera oroliga sörjande människor. Nattgäst. Husvagnsbesiktning. Bönegruppssamling.
Filip skurit sig i tummen. Till Vasapraktiken med honom. Punktering. Bernard och Jonas här.

Så tog halva september slut. Vilket härligt pensionärsliv jag levde. Besök och telefonsamtal. Jag var ung och frisk och trivdes med det livet.

Nu är det kväll och se bara så tidigt det blev i kväll! Skönt för alla som sysslar med läsande av denna blogg och för mej, som får gå till vila i tid, Hinner kanske läsa lite innan jag somnar. Är ju bjuden till frukost i morgon bittida! Nu tackar jag dej Gud för all omsorg och all hjälp jag fått i dag i många, till synes små ting, som alla medverkar till tro för större ting! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar