måndag 17 oktober 2016

Måndag 17 oktober.2016. Grått ute, grått inne! (Sol i hjärta och sol i sinne????)

Lite regn denna gråmulna dag! Jag hade matgäst, Fick skjuts till träningen. Handlade i Närbutiken det jag kom ihåg. Ringde IngaMaj. Hon skulle bort i eftermiddag så jag går dit en annan dag.

Pratat med Stina i dag, med Helge i går.  I TV berättas om att Mosul i Irak bombas och att det beräknas att en miljon människor kommer att fly, att IS kommer att i det längsta hålla ut, att man befarar att de kommer att använda sig av mänskliga sköldar där barn också kan komma att användas.

Ondskan tilltar. Fienden förleder många men vi vet att Gud är starkast och att Han älskar oss.  Evangelium om Jesus är ett glädjebud till oss människor. Läser om det i Nya Testamentet Matteus, Markus, Lukas och Johannes.

Jag har i dag haft två långa telefonsamtal.  Det första var från en  vän, boende på annan ort, som har stora bekymmer med sin mor, som behandlat henne illa och sagt många fula saker till henne under flera år och nu, uttalat en förbannelse  över dottern via SMS. Jag skriver detta för jag förstår att jag fick kännedom om det hela för att dottern vet att jag tror på Gud, vilket hon själv också numera gör och jag vet att flera av er bloggläsare också ber och tror på en mäktig Gud och min önskan är att ni ska vara med i bön för detta allvarliga böneämne.  Vi bad i telefon om beskydd. "Jag vill ju ha tillbaka min mamma. Att prata henne tillrätta går inte så hjälp mig att be", var hennes vädjan!


 Efter uttalandet av denna förbannelse fick min vän plötslig huvudvärk i ett par dagar. Vi kom överens om att be för mamman, som jag f.ö. träffat vid ett par tillfällen för flera år sedan och mer eller mindre följt genom åren!
 Vi får bära min väns börda (precis som det står i Bibeln att vi SKA göra), Det måste  bli en normal kontakt mellan mor och dotter. Bara Gud kan åstadkomma det, som det ser ut nu!

Nu ser vi framåt och förväntar oss ett ingripande från Gud. Han vet nutid, forntid, framtid och
"kan göra mer, ja långt mer, än vi kan bedja eller tänka",står det i Bibeln. Amen!

Nu ska jag sova och i morgon gå till hårfrisörskan, en lyx jag kostar på mig för guldkanten mina barn förser mig med. Sov Gott kära vänner! Så tacksam och glad för varje dag jag får uppleva.
Såg i TV1 klockan 20.00" Sveriges bästa hemtjänst." Så rörande och bra program!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar