söndag 1 oktober 2017

Lördag 30 september 2017.Lite i går och lite i dag.

I gårdagens blogg sa jag att jag skulle berätta i dag om en del som hände i går.
Så nu ska det bli! Jag ska snart se TV men jag hinner börja. Jo först ska jag berätta om de där drömmarna jag bakade i förgår.
Smör, socker och vaniljsocker skulle röras poröst. De tre ingredienserna låg i skålen, trodde jag, som varit väldigt generös med just vaniljsockret, när jag upptäcker att det var Bikarbonat jag slösade med, i stället för vaniljsocker. Nu gällde det att tänka klart. Hade bara lagt i, inte börjat vispa.
Hällde på kallt vatten från kran, sköljde bort bikarbonaten, tillsatte i stället äkta ekologiskt vaniljsocker. Drömmarna blev jättegoda.

Fredagens lunch, till vilken jag inbjudit två barnbarn, Bernard, som jobbar här i närheten samt Kristin, hans syster.
Vad hände? Jo spisen hade "låst sig"( Tja, jag hade väl, som vanligt själv ställt till det!)
Fram med instruktionsboken.  Se sidan 5 och sidan 16! Gav mig ingen hjälp. Jag ringde tillverkaren..  "Välkommen, du kan också gå in på nätet WWW osv" Du får nu tre val . Är du osv Tryck 1! Är du osv. Tryck två Efter ytterligare en omgång: "eller vänta så blir du kopplad till telefonist." Där proceduren med ytterligare val började, sedan jag erbjudits att gå in på WWW.
Det finns gränser också för mig! Jag la på luren. Hade inte tid med flera val!

Klockan gick. Jag försökte att vrida bort låset. Orkade inte!Tålamodet började tryta!
Möjligen har jag här gjort någon enstaka överdrift men så här ungefär var läget när jag ringde Bernard.

"Snälla du, har du någon restaurang i närheten där du på väg hit kan köpa tre portioner mat. Saken är den osv. Hahaha!
Vi skrattade tillsammans.
Jodå, Bernard kom med underbar mat,  lite österländsk prägel. Kristin kom och alla tre tyckte att det var en festlig lunch. SÅ GOTT!
Innan vi satt oss till bords så hade Bernard med sina starka fingrar vridit bort låset och jag hade lovat att aldrig mer dra mot vänster. "I'll never forget it."

Så här långt hann jag skriva innan min vän Inga kom, denna lördagskväll.
Vi fikade, pratade om Guds stora makt att förändra situationer och förhållanden.
Var gärna med i vår bön! "Bed så ska ni få" står det i Bibeln. Att vi i det här fallet ber efter Guds vilja är helt klart och att samarbeta med Gud ger alltid resultat. En dag får vi bönesvar! Amen! Tack Jesus!

Tidigare i dag hade jag lunchbesök av Filip och Tobias, som fick äta  biffarna, som jag stekte i går kväll. Det här att få besök av barnbarnen är så roligt och ger mig så mycket glädje!Filip gick till Biblioteket där han gärna sitter när han ska plugga. Eller väljer han något cafe'.

Tobias hade i dag gott om tid och stannade kvar, Att prata med en kille i denna ålder är så berikande och intressant för mej,så jag passar på och "gottar mej"av allt intressant han har att berätta.
Det betyder att "leva i nuet"och det är mer givande än att se bakåt. Nuet kan man ju påverka men inte det som ligger bakom.

En låt, som jag gillar, börjar  så här:" Jag sträcker mig mot det som är framför och lämnar det som är bakom." Så får vi göra, vissa om att Gud tar hand om det som ligger bakom medan vi tågar fram i Guds arme'. "MOT det onda! FÖR det goda!

Med de orden avslutar jag kvällens blogg och önskar er, mina vänner, GOD NATT ! SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar