söndag 8 oktober 2017

Söndag 8 oktober 2017. En annorlunda söndag.

Det annorlunda består i att jag , trots att det är söndag, inte varit i kyrkan, inte lyssnat på TVgudstjänsten eller Närradion.

Hur blev min söndag då? Jo mina vänner Tammam och Abeer kom till förmiddagsfika tillsammans med Elsemarie, som varit vän med dessa i några år och jag, som vanligt, får hänga med.
De här vännerna, som måste fly från sitt hemland, betyder så mycket för oss. Det var under Elsemaries tid som rektor på Komvux de blev våra vänner.
Nu har de båda jobb här i stan. Frun jobbar och studerar samtidigt.

De är, som de flesta som kommer från Syrien, välutbildade och kommer snart att vara integrerade i vårt land.
Lasse i Åre med jobbet, rapporterade via sms att han möttes av snö i morse när han gick ut från hotellet. Nej, Nej ropar en röst inom mej. Vinter och kyla hör ej till mitt önskeväder precis!

 Jag tog mig själv i kragen intalade ett visst mått av disciplin i mitt inre och tog hissen ner till träningslokalen i källaren för att få lite rotation i mina stelnande ben.
Tyvärr kunde jag inte heller i dag rå på motionscykeln för att korta avståndet till tramporna. En annan maskin, som jag jämt sneglar på men inte vågar prova när jag är där ensam fick stå där oanvänd i dag också.  Tursamt nog så finns där en s.k. "roddmaskin" och den fick i dag ensam utgöra träningen men den påverkar hela kroppen står det i "bruksanvisningen." Så en kvart i den båten fick duga i dag.
Ska tala med "väntjänsten", som finns i området och be om hjälp med cykeln så jag inte blir sittande inne nu när kylan kommer. Vore inget bra val kan jag känna på mig.

Tobias och jag har via SMS haft lite fotbollsprat för oss i kväll.
Annelie är "gräsänka" några dagar och kom för lite fika efter jobbet. Gud ger henne tilltal som hon förmedlar till sina medmänniskor emellanåt. Jag är så glad och tacksam för att hon och mannen återvände till Örebro, efter några år i Malmö.

Dagen har varit grå, kall och dyster, enligt mitt sätt att se så jag är nöjd med att jag har ett bra hem där jag trivs med det mesta och kan njuta av livet på husets insida. I morgon blir det att återigen leta, sortera och slänga. Jag bär på en förhoppning att det ska påbörjas före "halvgångs medda" så kanske jag kommer en bit närmare målet att få hemmet i gott skick till Advent, (eller till jul)! Uthållighet är ordet!

 Min vän Inga,(som jag första gången träffade på bussen, ni minns) ringde nyss och vi delar böneämnen med varandra och ser fram emot bönesvar för vi tror att Gud vill gripa in och förändra.
" Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud."
Ord att lita på! "Herren förmår att göra mer, ja LÅNGT mer än vi kan bedja, eller tänka! Så står det i Bibeln och det tror vi på! Amen!

Nu blir det ingen "Forntid " i kväll men jag kommer i säng i tid och det är bra!
Sov Gott alla mina kära vänner! Låt oss tacka Gud för hans omsorg och kärlek och sedan vila trygga under hans beskydd!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar