lördag 14 oktober 2017

Lördag 14 oktober 2017.Vilken dag!

Eftersom klockan nyss slagit 17.00 så är det måhända för tidigt att skriva så för ännu återstår ju ett antal timmar då mycket kan hända.
Glad är jag för att Datorn just nu kom på att återgå till ett normalt liv, efter allt trassel den bjudit på senaste dagarna. Kanske läge för oss att åter börja samarbeta!

Jag går nu till den Forntid jag ej kom igång med i går kväll! Hoppas att den bångstyriga datorn fortsätter att fungera. (Eller kanske JAG, som är klassad som "teknisk idiot" och där det hos AF finns ett utlåtande sedan 60- talet att jag bör avhålla mig från tekniska yrken!!)
Är det där med Datorn inte en blandning av olika ingredienser???? Med detta i tankarna tröstar jag mig och fortsätter! Nu till Dagboken från år 1996.

 Oktober, 1, tisdag. I skolan på förmiddagen.Lennart och Petter lunch här. Jonas och Petter flyttar in i sin ÖBOlägenhet i Baronbackarna.
Torsdag,3. Det står att Linn hade feber men efter diverse strul kom de (?) iväg med tåg till Södertälje.
Petter lunch här. Elsemarie på kommundelssammanträde. Ulla och pojkarna kvar här över natten.
Fredag 4. Sven och Maria hämtade symaskinen och mig och vi hälsade på hos Fredrik och Anna i Lillåstrand. Elsemarie på skolan."Elevens fria val" kväll.

Lördag 5. Jag läser f.n. den sjätte boken av Sven Delblanc.
Petters familj kom till stan för att gratulera på hans 19-årsdag i morgon.

Kerstin och jag till Bio. "Jerusalem", men biljetterna slutsålda.
Söndag 6. Jag tog bussen till Hovsta. Hann med att stryka många plagg. Åkte på kvällen med Sven och Maria till stan.
Måndag 7. LPstiftelsen hämtat trädgårdsmöbeln från altan. Petter, Lennart och Lasse ätit Indonesisk Köttgryta till lunch här. Plockat äpplen på em. Sammanträde på kvällen. Kan ej se att jag behövs i det sammanhanget och slutar.
Vad följande betyder vet jag inte men återger ändå det skrivna.

Tisdag 8. Ringt Kerstin om mitt högra ben som blivit hårt. "Knappen" också".
Onsdag 9. Jesus är så underbar. Även i dag har jag fått erfara hans hjälp och omtanke i min vardag.
Tagit fram skrivmaskinen. (???!!??) Petter ätit lunch här. Jonas här och spelat piano. Kul att det går  så bra för honom! Till Mikaelkyrkan på Mässa och föredrag av Björn Svärd. Tacksam för kvällen.
Fredag 11. Minus 4 grader på morgonen. Jag i skolan på förmiddagen.
Lennart och Lasse åker till Figeholm. (Fiskeresa??) Elsemarie till kykan. Jag barnvakt. Har kul och mysigt med barnen. Stannar över natt.
Lördag 12 . Kul att ha sällskap till frukosten. Kristin kom och överraskade  med trevligt besök.
Filip och jag tog promenad hem till mej. "Åka vagnen, åka vagnen," sa han. Han pratar så mycket nu. Ingen filmkamera till hands! Elsemarie och Linn köper Pizza till kvällsmat och vi har en mysig kväll tillsammans.

Söndag 13. Kerstin fyller 45 år och vi är där på middag. Elsemarie till Pålsboda och hämtar Lasse. i dag var det femton plus i Högskulla och de hade två stora gäddor med sig från fisketuren. En på 5 och en på 4 kilo. Jag i kyrkan där sångare  från kursen i Götabro dirigeras av Maria.
Måndag 14. Lennart sätter in ny fläkt i köket hos mej. Ringt till Hamnplan om min dåliga syn. Måste ha remiss till Ögonläkare!
Tisdag 15. Vaknar och hör inom mig sången;" Likadan, än i dag! Han är samme Gud ännu"
Har också i dag ont i mitt vänstra öga.
Hämtar Linn och Filip på Dagis och går hem med dem. " Tack, snälla du," sa plötsligt Filip vid bordet och så sjöng han: "Det bubblar, det bubblar, det bubblar inom mej" Låt han lärt på Dagis.
Jag fortsätter tydligen mitt extrajobb åt Direktreklam . Ringer  på kvällarna.
Så var första halvan av oktober månad avverkad

Hur blev dag som inne är? Så otroligt tyst och stillsam. Enda avbrottet när Kerstin kom med mina nycklar, sedan glömskan i går. Hon hade Nyponsoppa, grädde och små mandelbiskvier  med sig.
Jag ska få i mig vitaminer!! Så omtänksamt!
Hon hade köpt små korgar till duschrummets skåp för att det ska gå lättare att hålla ordning där. Dit har jag ännu ej kommit i mitt plockande efter flytten. Nu ska det bli.
Varför jag sovit flera timmar i dag förstår jag inte. Det bara KAN ju inte bero på luftombytet när jag i går var i Frommesta, ett par mil från Örebro, men tillhörande Kumla kommun.
Ska fundera på det!! Eftersom det inte verkar  hända något mer i dag utöver nämnda besök av Kerstin och ett telefonsamtal från Inga så tror jag mig hinna fixa lite med "flytten" ( som ska
 vara klar före jul) Återstår mycket av sortering.  Sov Gott mina vänner och bli inte alltför chockade för att bloggen blir tidig i kväll. SovGott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar