torsdag 19 oktober 2017

Torsdag 19 oktober 2017. Kyrka i dag.

Så var det torsdag igen! Väntade besök och plockade runt med grejer. Jag gör inte klart utan börjar med något nytt projekt innan det första är färdigt, för jag VILL så mycket och det har jag i huvudet men sedan orkar jag inte.  I dag gav jag mig på att börja samla gamla dagböcker i korgar, som sedan skulle ställas in i tidningsskåpet som Kerstin köpte åt mig på blocket.

Det slutade med att jag råkade knuffa till pappersbuntar som nu ligger på golvet framför skåpet.
Dagböckerna finns till hälften i korgar (utan datumordning) Inte kan jag tänka (fast det gör jag ändå!) att "jag gör det i morgon" för då ska jag ut på resa , om jag inte skjuter också den framåt en dag, om det är möjligt.

Jag har ju målet klart. 24 december ska jag ha letat färdigt och alla saker på sin plats. Inga papper och dagböcker på golvet i väntan på att få rätt placering.
Tro inte att jag deppar för att jag inte hinner med. Jag älskar att sortera papper men önskvärt vore om jag ej vore samlare. Det är inte (i första hand) prylar utan det är böcker, anteckningar, tidningsurklipp, broschyrer och annat onödigt. Prylar kan jag ge till Myrorna e.d. välgörenhet men PAPPER, vem vill ha alla papper, alla pärmar?!?! När jag tänker efter så är det nog ingen av mina efterlevande, som har tid, ork eller intresse för dessa. Problemet är att om jag skulle slänga redan nu så skulle jag tänka att jag gjorde mina barn en björntjänst. Vilket förmodligen vore feltänk!!

Men nog om detta. Som jag sagt tidigare så bor jag i mittendörren, av tre, på en loftgång.    Det unga par som bor närmast mig har jag berättat om tidigare. I dag träffade jag kvinnan i det par som bor i nästa dörr. Båda dessa ganska nyblivna pensionärer. Ska bjuda in dem också när jag röjt färdigt här.

I kyrkan, ordnas Nattvardsgudstjänst för daglediga en gång i månaden. Där ser man gamla vänner sedan 60-talet då vi kom att tillhöra denna kyrka. Många, många har flyttat hem till Gud och vi som är kvar är märkta av åren.
Vår pastor är ung och passar in i alla sammanhang. En av mina favoriter bland pastorer. Enkel och har förmågan att tala till "bönder på bönders vis", som vi läste om i skolan.
I dag talade han om hur Paulus, som förföljde de som trodde på Jesus och som var på väg till Damaskus för att fängsla troende och föra dem till fängelse i Jerusalem och  Jesus plötsligt uppenbarade sig för honom.Efter detta möte  blev Paulus trogen Jesus hela livet.

Det stora är att Paulus var UTVALD av Gud till att föra Guds verk vidare i en ond värld, och det utan att Paulus visste något om detta.  Jag minns nu sången: "Ett möte med Jesus förvandlar ALLT, ger glöd åt det hjärta, som var så kallt."  Nog fick Paulus glöd alltid! Anders läste från Paulus brev till Filipperna kapitel 3:13. "Jag förgäter det som är bakom mig och sträcker mig mot det som är framför mig."
  Vi fick också ta del av Petrus liv. Hur han satt i fiskebåten och såg Jesus komma gående på  vattnet. Hur han ropade:" Herre bjud mig att komma till dig på vattnet!" Jesus sa:" KOM!" Petrus klev mitt ute på Genesarets sjö ur båten och började gå på vattnet  och kom till Jesus. MEN så hände att han tittade ner i det mörka vattnet och när han såg hur stark vinden var blev han förskräckt och började sjunka ropande till Jesus:"Herre hjälp mej!" Jesus tog tag i honom och sa:" Varför tvivlade du?"  Nu kom åter en gammal sång upp i mitt minne. "O släpp ej din trosblick från Jesus osv,"

"SE PÅ JESUS!" blev uppmaningen till oss, lyssnare. Anders kan säga mycket på kort tid.
Ja det var en välsignad stund tillsammans med vänner då vi också firade "Herrens Heliga Nattvard"

De där Nattvardsstunderna är så värdefulla. För mej var det första gången jag kunde promenera till kyrkan på några minuter efter att ha bytt bostad och haft möjlighet att gå till kyrkan.

Här hemma hade jag fått besök av Lisa. som plockade fram dammsugaren och tog hand om golven sedan vi fikat med Svens goda bullar. Vi kunde sitta på balkongen denna fina höstdag.

I morgon hoppas jag att före avresan hinna med att plocka upp mammas och mina dagböcker från golvet. Nu väntar Jon Blund runt hörnet! GodNatt mina vänner! Jesus är Herre! Sov Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar