lördag 7 oktober 2017

Lördag 8 oktober 2017. Födelsedagsfirande i Pålsboda. Kanske liteForntid.

Som vanligt är jag, som min yngsta syster i dag påpekade, sent ute med bloggen. Den som har den  som godnattsaga väntar med sömnen. Andra läser nästa dag.
Det går väl an att skriva. Värre är det där med foton. Tobias sa att jag skulle punkt för punkt skriva ner hans instruktioner i mitt block Det rör sig om sju sådana och faktiskt jag lyckades genast efter att jag antecknat. Hoppas att det ska gå bra i kväll också!

Jo jag tog Färdtjänst till 40-årskalaset i dag. Invandraren, sedan många år, lyste upp när jag sa att jag först tänkt ta bussen men sedan ändrat mig med tanke på att många finns och de behöver jobb och därtill kan jag medverka när jag åker Färdtjänst.

 Det kan ju ej förnekas att Färdtjänst är en otroligt bra "uppfinning". Liksom Rullatorn. Hörde någon säga , f.ö. en människa i medelåldern, att den som uppfunnit detta hjälpmedel borde få Nobelpris. Trots att den som sa det, själv har behov av den trygghet som rullatorn erbjuder, så tyckte han att det var lite "skämmigt", att han var för ung ännu.
Jag minns att när jag efter att ha brutit lårbenshalsen kom från sjukhuset med denna tingest i sällskap jag hade svårt att acceptera dess användning under ganska lång tid. Nu älskar jag den. Inomhus har jag börjat använda käpp. Min vän och jag var dock överens om att Rullatorn sparat massor av skattepengar genom att många fallolyckor har kunnat undvikas!

Nu till Kalaset. Petter med sin fru Jenny och de fina barnen Alva, Viggo och Hanna bor i ett mycket stort hus, som rymmer många gäster. Efter ena väggen finns dessutom ett mycket stort uterum.
Oj så mycket god mat, tillverkad av en vän till familjen och med smak av Mellanöstern, sådan mat som jag i många år älskat och njuter av. Även godsakerna till fikat hade samma prägel. Jag bestämde mig för att dra in på kosten här hemma de närmaste dagarna. Bäst att, som jag tidigare berättat om Ullas uttryck när hon var lite. "Men jag löver int."

Stina valde att bo hos Ulla och Lennart över natten innan hon fortsätter till Uppsala i morgon.
Jag får besök av mina nyblivna vänner, invandrare från Syrien. Något jag gläds över.

Jag ska innan jag blir alltför trött ta en dust med Forntiden igen. Förra gången tog första halvan av september år 1996 slut så jag fortsätter nu med resten av månaden. Ur Dagboken där det står följande.

År 1996.September 16, måndag.Solig, härlig dag. Barnvakt åt Filip, som varit sjuk i helgen och ej kan vara på Dagis. Hem en sväng och målar fönster. Tillbaka på kvällen och är barnvakt då föräldrarna är borta för sina jobb. Var och en med sitt! Jonas sover över här!
Onsdag 18. Fortsatt fönstermålning. Torsdag19. Petter och Jonas fått veta att de får lägenhet i Baronbackarna. Bönesvar!  Jonas sover över här.
Fredag 20. Ulla köpt Mikrovågsugn till pojkarna. Jag köpte en ny till mej.
Tisdag 24. Till Mikaelsskolan där jag blev välkomnad som Klassmormor. Hem och fixar lunch till Petter och Lennart. Åker med till Skrankebol sedan jag målat fönster. Ulla i Härnösand denna vecka.

Onsdag 25. Kristian sjuk. Jag bakar bullar och rågtekakor till pojkarnas förtjusning.Lagt mig kl 01.
Torsdag 26. Åker med Lennart till stan och direkt som barnvakt till Filip,  som blev hemskickad från Dagis i går för ögonfluss.  Jonas sover över här.
Fredag 27. Ingmarie flyttat in här. Hade från Västergötland ett slaktat och styckat lamm med sig. Så fint kött!
Barnvakt på kvällen. Linn i simskolan med sin mamma.Lasse spelar på Cafe' Örebro.
Söndag 29. Elsemarie och Lasse engagerade i förmiddagens gudstjänst. Filip och jag på läktaren där han kan leka lite. Möte i kyrkan på kvällen.
Måndag 30 fyller Magnus 20 år, Firades en annan dag. Jag, klassmormor på förmiddagen.

Så var september lagd till handlingarna. Så roligt att se att jag hade ganska bra med "ork" på den tiden! Nu är den dock på upphällningen och jag är klar för sängen där jag snart kommer att sova.  I morgon en ny dag och jag vet att Gud är med. Han sviker aldrig! Så klart jag älskar honom!!!
Sov Gott, alla mina vänner!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar