tisdag 31 oktober 2017

Tisdag 31 oktober 2017. Vilken dag så trevlig!

Jo det är bäst att göra som mamma sa. Smida medan järnet är varmt! Med det menas i mitt fall att skriva medan jag har saker i minnet. Vad har jag gjort i dag tex?

Jo jag hade tid hos min enormt skickliga hårfrisörska. Om ni bara kunde se mig, hur stilig jag är. Hon brukar få några Finska Pinnar som en uppmuntran men på grund av mitt skadade finger så har jag ej bakat på ett tag. Men vänta bara ! Med ett läkt finger och plastvantar ska det bakas framöver!
Hon ska få kakor vid nästa klippning. Det är så trevligt att gå till Beata och gå därifrån så nöjd.
Det tar längre tid att gå dit från mitt nya boende men jag promenerade hela vägen och vet att det är vad mina ben behöver.

Efter hemkomst kom Annelie på cykel och hämtade mig till en trevlig eftermiddag.
Bredvid Hälls konditori dit vi ämnat oss ligger en lite annorlunda bokhandel och dit gick vi. Jag har handlat där tidigare och ska ta en halvdag där framöver.
Annelie köpte en present till mej och jag blev så glad. Jag hade tidigare en bok om 40-talets Stockholm. Nu fick jag en som handlar om efterkrigstidens Stockholm. Perfekt för mej som bodde i staden både under och efter kriget. Många bilder. På den tiden lärde man känna stadens "innandömen", om man så får säga. SÅ intressant!!!

Vägen till min Hårfrisörska kantas av Nostalgi. Bara ett par hus härifrån låg Folkhögskolan där jag vistades under tre år. När jag går förbi så kan jag för mitt inre se Rektor Falk och flera lärare så tydligt. Minns ett och annat yttrande . Mina kamrater dyker upp för min inre syn. Innergården där jag parkerade min lilla Morris, när jag lämnat Elsemarie hos Dagmamma Gerty Hideblad.

 Vidare går jag förbi Tegnerskolan med alla minnen från de tre yngsta barnbarnens tid på den skolan. Skolavslutningar, julfester, besök i klassen. I skolans närhet Tempo, affären vid vars trappa jag stod när jag plötsligt ramlade och fick cykeln över mig med lårbensbrott och ambulansfärd till USÖ som följd.   Det är på något sätt MIN stadsdel liksom Södermalm kändes så under mina år i Stockholm. Kanske för att det var den första av stadsdelar jag bodde i.

Med kaffet och de underbara stora bakelserna på Hälls kondis fick Annelie och jag en lång samvaro. Vi trivs ihop och båda hade vi gott om tid.
Färden avslutades med några inköp i min Närbutik. I brevlådan låg ett papper om Gillets planerade aktiviteter för November månad. Här behöver ingen känna sig övergiven. Något varje dag. För min del blir det bara ett litet urval för tiden räcker inte till.  Jag LETAR ju och det tar mycken tid.

På tal om leta så ska jag leta mig till sängen nu. Jo jag har fortfarande ett par kartonger stående på golvet i mitt sovrum, vars innehåll väntar på sitt öde. Hamna på rätt ställe eller slängas i soporna. Det  är frågan!!Sakta går sorteringen. Om inte barnen kommer och sätter lite fart. Kom att tänka på låten "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart"! Ska göra ett försök själv. I morgon! GODNATT, vänner!

1 kommentar:

  1. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inget problem att allt kommer att vara bra innan tre arbetsdagar, jag följde noga all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

    SvaraRadera