tisdag 31 oktober 2017

Tisdag 31 oktober 2017. Vilken dag så trevlig!

Jo det är bäst att göra som mamma sa. Smida medan järnet är varmt! Med det menas i mitt fall att skriva medan jag har saker i minnet. Vad har jag gjort i dag tex?

Jo jag hade tid hos min enormt skickliga hårfrisörska. Om ni bara kunde se mig, hur stilig jag är. Hon brukar få några Finska Pinnar som en uppmuntran men på grund av mitt skadade finger så har jag ej bakat på ett tag. Men vänta bara ! Med ett läkt finger och plastvantar ska det bakas framöver!
Hon ska få kakor vid nästa klippning. Det är så trevligt att gå till Beata och gå därifrån så nöjd.
Det tar längre tid att gå dit från mitt nya boende men jag promenerade hela vägen och vet att det är vad mina ben behöver.

Efter hemkomst kom Annelie på cykel och hämtade mig till en trevlig eftermiddag.
Bredvid Hälls konditori dit vi ämnat oss ligger en lite annorlunda bokhandel och dit gick vi. Jag har handlat där tidigare och ska ta en halvdag där framöver.
Annelie köpte en present till mej och jag blev så glad. Jag hade tidigare en bok om 40-talets Stockholm. Nu fick jag en som handlar om efterkrigstidens Stockholm. Perfekt för mej som bodde i staden både under och efter kriget. Många bilder. På den tiden lärde man känna stadens "innandömen", om man så får säga. SÅ intressant!!!

Vägen till min Hårfrisörska kantas av Nostalgi. Bara ett par hus härifrån låg Folkhögskolan där jag vistades under tre år. När jag går förbi så kan jag för mitt inre se Rektor Falk och flera lärare så tydligt. Minns ett och annat yttrande . Mina kamrater dyker upp för min inre syn. Innergården där jag parkerade min lilla Morris, när jag lämnat Elsemarie hos Dagmamma Gerty Hideblad.

 Vidare går jag förbi Tegnerskolan med alla minnen från de tre yngsta barnbarnens tid på den skolan. Skolavslutningar, julfester, besök i klassen. I skolans närhet Tempo, affären vid vars trappa jag stod när jag plötsligt ramlade och fick cykeln över mig med lårbensbrott och ambulansfärd till USÖ som följd.   Det är på något sätt MIN stadsdel liksom Södermalm kändes så under mina år i Stockholm. Kanske för att det var den första av stadsdelar jag bodde i.

Med kaffet och de underbara stora bakelserna på Hälls kondis fick Annelie och jag en lång samvaro. Vi trivs ihop och båda hade vi gott om tid.
Färden avslutades med några inköp i min Närbutik. I brevlådan låg ett papper om Gillets planerade aktiviteter för November månad. Här behöver ingen känna sig övergiven. Något varje dag. För min del blir det bara ett litet urval för tiden räcker inte till.  Jag LETAR ju och det tar mycken tid.

På tal om leta så ska jag leta mig till sängen nu. Jo jag har fortfarande ett par kartonger stående på golvet i mitt sovrum, vars innehåll väntar på sitt öde. Hamna på rätt ställe eller slängas i soporna. Det  är frågan!!Sakta går sorteringen. Om inte barnen kommer och sätter lite fart. Kom att tänka på låten "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart"! Ska göra ett försök själv. I morgon! GODNATT, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar