måndag 2 oktober 2017

Måndag 2 oktober 2017. Långa telefonsamtal kan vara så värdefulla.

Dagen tar slut och jag som hade tänkt mig att skriva bloggen redan på eftermiddagen för en gångs skull. Min devis om "människan först" går dock före bloggen. Jag fick ett oväntat besök och då är det människan som gäller.

Dagen började med några telefonsamtal som "rörde om" i hjärttrakten. Det ena från en ung vän som är nyfiken på livet , forskar om religioner och ville veta lite om min inställning. Vi har känt varandra i ganska många år och samtalat en hel del om människans andliga behov. Fanns hos mej ingen tvekan om att det var helt OK det hon berättade om sina nuvarande studier i djupa ämnen. Även om jag själv inte skulle ge mig tid att studera så ingående, den kurs hon anmält sig till och är så fascinerad av, så tror jag att hon gör helt rätt för kunskap är inte tung att bära och hon har dessutom gott om tid.

"Låt mig växa stilla" sjunger vi i en sång och jag tror att det är det som sker just nu. Bed gärna för den fina tjejen, som "är på väg" i sitt sökande. Vi kom överens om att be för hennes familj, som hon upplever som att de bara tänker på det materiella och hon önskar att de också ska tänka på sin inre människa. Intressant att vara med!

Fick ytterligare ett samtal, också från en annan stad, där det också uppstått problem men där det finns en kvinna i familjen, som har flera års erfarenhet av förbönens betydelse och Guds makt att förändra situationer i människors liv. Vi ber att Gud snabbt ska lösa en hastigt uppkommen situation där mänsklig makt ej räcker till.

Ett tredje och ett fjärde samtal handlade också om problem att överlämna till Gud, som allt förmår. Nu när jag började blogga kom ett inlägg från Frälsningsarme'n där bibelordet" Han leder oss på rätta vägar för sitt namns skull" fanns där plötsligt. Jag delade det på Facebook för jag anar att det finns någon, som i kväll behöver det inlägget. Att det var därför det utan vidare "dök upp".

Nu drar jag mej tacksam till sängen, trött men glad för att få vara med fast jag börjar bli lite gammal.
I morgon ska jag till Audiologen på USÖ. Jag har så mycket att tacka Gud för!

GodNatt, mina vänner! Sov Gott och innan dess tänk gärna efter om du kanske har något att tacka Gud för! I så fall så gör det!  Vi gör honom glad när vi tackar honom för allt gott han ger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar