söndag 1 oktober 2017

Söndag 1 oktober 2017. Mysdag kallar jag en dag som denna.

Söndagsmorgonen började med fika i vardagsrummet. Det verkar som att det blir i gröna skinnfåtöljen vid soffbordet nära balkongen som  min plats för morgonfika kommer att bli. Där tackar jag Gud för hans nåd, kärlek och beskydd, följt av bibelläsning, andaktsboken "Daglig Kraft" samt sist förbön för familj, mig själv och många fler. Visst händer det att jag måste rucka på proceduren ibland men detta är utgångsläget och det skänker trygghet när jag går till dagens sysslor.
Som alla vet så är en pensionärs dag fullmatad med göromål.

Ena dagen apoteket, nästa pensionärsträff, bank, vårdcentral, tandläkare, Facebook, bloggen, födelsedagskalas osv.
För att inte berätta om hur sakta allting går. Hur man tappar saker, ja , kort sagt bär sig på nytt åt som man gjorde när man var barn.

 Det är dock en skön tid. Visst ser jag sämre och hör sämre men jag är så oerhört tacksam för att jag inte har "värk och plågor", som min mamma ibland skrev i sina brev att hon hade. Jag tackar Gud och ber om fortsatt god hälsa. Jag vet att andra också ber för mej och det gör mej så glad och tacksam ska ni veta! 

Jag var lite osäker, när jag flyttade in här, vilken plats jag skulle välja för mitt morgonkaffe och min stund med Gud.
Det har varit köksbordet som gällt i tidigare boenden. Kanske för att det har känts mer ombonat där än det gör i det här köket. Här känns vardagsrummet som mest ombonat för den där, för mej så viktiga morgonstunden. Tar med kaffe och bulle (ar) till soffbordet. I vilken ordning de olika "momenten" sedan kommer beror till en del på hur mycket klockan är när jag gör den lilla kaffebrickan i ordning och går in i rummet där böckerna alltid finns till hands. Jag gillar de där stunderna och gläds åt att få "bara vara".

Ja det blev visst en annorlunda blogg det här men faktum är att hela dagen blev just en mysdag. Gudstjänst från Närradion i stället för kyrkobesök.

Så jag får nog säga:"Från Fredsgatan intet nytt" och önska er alla en GOD NATT.
Demonstrationerna i Göteborg i går klarade en mängd poliser av så demonstranter och motdemonstranter kunde hållas åtskilda. Ett antal personer har dock "tagits i beslag" för närmare utredning. Det blåser kalla vindar över Europa återigen!

Gott att veta att Gud inte tappat kontrollen. Som hans efterföljare kan vi förenas i bön för vår sargade värld där det alltid pågår ett krig mellan det  GODA och det ONDA.  Sov Gott, mina vänner! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar