tisdag 17 oktober 2017

Tisdag 17 oktober 2017. Nu haver jag tränat!

Det blidde halvgångs medda  i dag också. Lilla mamma, vilken bra fras du lärde oss barn! Jag förstår att du menade att vi skulle i stället stava på ett annat uttryck: "Morgonstund har guld i mund"!
Sorgligt nog så fick du ej hos alla fem barnen se att de "gick DIN väg" men i alla fall er ende son blev en som tog guldet och fortsatte därmed. Fortfarande ,trots sina snart 94 år,  tar han bussen till Simhallen tre dagar i veckan för att vara där klockan 7 på morgonen. Jag vågar inte dra några slutsatser för mina systrars räkning. Det är, för min del, inte detta att komma ur sängen som är värst. Nej det är kaffet och ofta en ytterligare sovstund i fåtöljen, som får "halvgångs medda" som konsekvens.  Jag har gjort många försök att ändra på detta men hamnat i samma dike igen och igen.

Eftersom jag är ganska "tidigt ute" med bloggen  i kväll så ger jag mig i kast med Forntiden där sista halvan av oktober år 1996 väntar på att bli offentliggjord. Tar ur Dagboken!
!996. okt. 18. Med Kristin på stan. Hon köper fina örhängen för att gratulera sin mamma med på hennes födelsedag i dag. Firande av dagen blir på lördagen.
Jag hjälper Kristin med mattetalen, bakar vaniljbullar och tårta till Födelsedagsfesten.

Okt, 20 söndag. Jag har feber och håller mig inomhus hela dagen.
Okt. 22 Tisdag. Mår ej så bra men hämtar Linn och Filip på Dagis. Köpte glasspinnar när glassbilen stannade nära oss på hemvägen.  De små syskonen är så goa. Elsemarie jobbar sent hela veckan. Lasse hämtar sina små hos mej.
Okt.23 Onsdag. Skulle åka till Skrankebol men kan ej för jag mår inte bra.
Okt.25 Fredag. Bakar bullar och tårta till Ralf, som fyller 52 år i morgon. Känner mig piggare i dag.
Elsemarie och Lasse jobbar med sitt hus tillsammans med Lennart Eriksson.
Barnen och jag har omväxlande program. Kokar kroppkakor, bakar. Linn hämtas till Simskolan av Elsemarie.  Kerstin och Awad hämtade ett slaktat lamm som levererats av IngMarie på förmiddagen.

Filip är så rolig.Leker med Nallen i soffan. "Ligg stilla! Jag ska byta blöja på dej! "Såja!" sa Filip när Nallen gjorde som han sa.  Men så hände sig att Filip slängde ut?, tappade? legobitar på golvet. Som vanligt var det "Herr Nilsson", som fick skulden för det och fick en skopa ovett. Men strax därpå fick "Herr Nilsson " en puss och Filip plockade upp Legobitarna till väskan igen.
Okt. 26 Lördag. Orkade ej iväg till Ralf men skickade det jag bakat med Petter till Ria varifrån Lena tog det med till Ralf i Brickebacken. Hon skulle också vara med på födelsedagsfesten.
Okt. 28 Måndag. Jonas är med Joybells till Tyskland denna vecka. Bön hos Sandins på kvällen.

Okt. 29 Tisdag. Pelargonerna blommar så fint i altanfönstret.Tack gode Gud för denna fina höst!  Jag hade tid på Vårdcentralen kl. 10.00! Doktorn beordrade mig till Akuten för åderbråck eller blodpropp (knappen!?) Bråttom, bråttom! Jag cyklade hem, något skärrad men Gud sa;"Det är lugnt!"
Ringde Elsemarie på skolan.(Studiedag) Ulla följde också med till Akuten!
"Ingen fara med så ytliga proppar!" Kul, kul, står det i boken.

I Skrankebol hade den slaktade grisen nu hängt färdigt och inväntade min ankomst.
Okt.30 Onsdag. Halva grisen har Lennart redan styckat. Ulla och jag plockar in i frysen. Roligt att Ulla är hemma.  Den andra grishalvan ska Hallqvists och jag dela på! HAHAHA! Hur gick det månntro?
Okt. 31 Torsdag. Så var det slut på sommaren! Pelargonerna plockas in från altan.
Linn hämtades av Elsie till Farmor och Farfar i Katrineholm. Filip kom hit.
Kristin, Emil och Kristian är också här. Så roligt de har tillsammans!
Trots minusgrader så överlevde ( med ett nödrop) krukväxterna , även spindelliljan,

Får inte glömma dagen i dag.
Så här blev den del av  dagen som återstod sedan mer än halva var förbi!
Jag tog mej ner till träningslokalen i källaren. På måfå! Precis den timmen när jag kom var ledig. Jag tror den enda, resten av dagen. Tack Gode Gud för det!
Sven hade en stund mellan ett par möten och kom för en kopp fika. Han hade goda bullar, skivat, hembakat bröd och en rensad gädda med sig. Allt så välkommet. På grund av mitt skadade finger kan jag inte baka.  Klämskador tar lite längre tid för att läka, tror jag! Men jag har affären om hörnet och sockerkaka kan jag alltid vispa ihop, så det går ingen nöd på mej!

Nu är oktober år 1996 avslutad och jag hoppas att snart få tid att få mina bloggar på papper. Jag började bra men nu har det börjat bli aktuellt med att ta skrivaren till hjälp. Långsamt har jag aldrig!
I morgon väntas ett telefonsamtal, som gör mig glad bara för att jag vet att det är på gång.
Att prata med Britt i går var så uppiggande, så jag har haft nytta av det hela dagen.

Nuär det ett par timmar kvar av denna dag och jag ska snabbt ta mig till sängen. Sov Gott, mina vänner! Gud är god!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar