torsdag 22 oktober 2015

Torsdag 22 oktober 2015. En sorgens dag för Trollhättan och hela vårt land.

Dagen började bra. Jag tog Färdtjänst till träningen för att det skulle bli av.
Handlade i närbutiken på hemvägen. För tredje gången satt samma unga kille från Bulgarien där. Vi log mot varandra och när jag "frågade" om han önskade något sa han:"Sandwich."
Detta och lite smått och gott i en plastpåse tog han tacksamt emot när jag gick ut ur affären. När jag ur fickan tog upp en hundralapp sken han upp som en sol. Det gjorde faktiskt ont i mig att se detta och jag gav honom en kram. "Mamma", sa han, pekade på regnet utanför och visade att jag skulle sätta på huvan.

Vad som i kväll har talats om i TV från massakern på skolan i Trollhättan gör att jag ej orkar tänka på annat, Mina tankar är hos de drabbade. Den döde unge gärningsmannens familj, de mördades familjer,anhöriga till de som ligger allvarligt skadade på sjukhus, lärare och elever på skolan där det skedde. Vi är alla berörda och sörjer. Statsministern var på plats i staden och uttryckte sin och hela landets bestörtning att ett hemskt dåd, som detta nu skett också i Sverige.

Vi ber för de drabbade. Vad mer kan vi göra annat än vända oss till Gud, som älskar alla människor men strider mot ondskan i världen. I den striden vill jag vara med! GodNatt, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar