måndag 12 oktober 2015

Måndag 12 oktober 2015. Vinterkyla på gång. Brrr. Matgäst, Fikagäst, ingen Isak, ingen träning.

Men se bara! Jag fick in hela dagens begivenheter i bloggens rubrik.
Att Isak inte kom berodde på att Husse började sent i dag och själv kunde ta en promenad med vovven. Att jag ej kom iväg till träning berodde på att den matgäst, som har bil skulle  jaga älg i dag.
Att jag ej tog en promenad till träningen berodde på att det var bara tre grader i morse så jag bestämde mig direkt för att inte träna i dag. Dessutom fick jag SMS om att en kaffegäst skulle dyka upp.

Så då kan jag genast ge mig i kast med 90-talet.
21 februari år 1993. Söndagen före sportlovet. Kristin kom hit. Bernard sjuk och ledsen för att han ej kan åka till Hjortkvarn i morgon.  Lennart sa att Jonas "bröt ihop" när han fick veta att Bernard ej skulle komma!
22 febr. Bernard bra i dag. Han åkte tillsammans med Kristin, Elsemarie , Linn och mej till Hjortkvarn där vi skulle tillbringa sportlovet som vi brukar.
24 febr. I dagboken står det:" Ulla till Hallsberg. Elsemarie och jag sköter om de sju barnen.
Lasse kom och hämtade Linn och Elsemarie. När de åkt sa Emil: " Jag är ledsen för att Linn åkte hem.Är det inte skönt frågade jag. Neej, för hon e ju så go. Hon e... ju... som--ja, som en molntuss, så mjuk och go." Vilken fin beskrivning av sin lilla ett-åriga kusin.

26 febr.Jag åkte med Lennart till stan och var med på Alfhild Oscarssons begravning. Vi bodde grannar mellan år 1969 till 1973 och var mycket goda vänner, som under åren träffades då och då. Hon var medlem i Metodistkyrkan. En helt förtjusande  människa. Elsemarie gick ofta in till tant Alfhild, som tog sig tid med henne, lekte med henne och visade henne uppskattning.
Jag åkte med Lennart tillbaka till Ulla och barnen.
Lasse och Elsemarie tittade åter på på hus i Örebro.

28 febr. står det att Moberg vann guld igen. Vad detta betyder har jag ingen aning om men skriver det för barnbarnen, som antagligen vet dess betydelse.

Kristin, Bernard och jag åkte till Örebro och fick god middag i Hovsta.
Sent på kvällen åkte jag till Sköllersta och sov över där.

Nu var det slut på februari månad och i mars händer det saker som jag ska berätta om i nästa blogg för nu är det "liggdags". GodNatt säger jag till oss alla. Gud är så god. Varje dag får jag bevis för detta. Inom mig tonar just nu Levi Petrus fina sång: "Löftena kunna ej svika, nej de stå evigt kvar osv."
Med dessa ord i tankarna somnar vi gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar