söndag 4 oktober 2015

Söndag 4 oktober 2015. Bara gjort ingenting på hela dagen. Inte nöjd.

Så glad jag blev över att få så fina kantareller av en vän.
Men i alla fall! Nu måste jag tota ihop en blogg medan jag minns något av en faktiskt ganska trist dag. Den började visserligen med gudstjänst både i TV och i Närradion. Predikan i Närradion om vikten av att se VARJE människa på samma sätt som Gud gör. Allas lika värde och Guds Nåd fick mig att verkligen lyssna.
Sedan kände jag mig trött och slö och tillät mig detta i dag. Har kallelse till min läkare i morgon bittida. Då är det blodtryck och hjärta som gäller.

Nyss fick jag fina , gula kantareller av en vän. Jag har redan stekt en del och ätit svampsmörgås. Så gott!

Världen fortsätter att förändras. Något händer varje dag.
Glädjande är att Migrationsverket gått ut med en vädjan om hjälp med att ordna boenden åt alla flyktingar som anländer varje dag till Sverige.I Sverige var det i september mer än 24.000 personer som ansökte om asyl. Dessutom var det en stor grupp som tänkte resa vidare till något annat land. Det ser inte ut att minska.

På Franska Rivieran har ett stort antal människor dött i samband med stora skyfall meddelas i kväll i TV. Något liknande är på gång på Amerikas västkust.
Det berättas också om flyktingar som måste tillbringa nätter utomhus.

Nu börjar kyrkor, kapell, gymnastiksalar, stängda skolor och fängelser, som ej längre är i bruk att öppnas för att ta emot de hemlösa. Vi har ansvar för varandra. Ibland önskar jag att jag vore yngre och kunde hjälpa till.

Jag känner mig inte så där riktigt i form i kväll så jag tar en Alvedon och går tidigt till vila så jag är pigg när Isak kommer i morgon efter sin visit i Växjö där familjen varit samlad och Elsemarie bakat kanelbullar på denna kanelbullens dag. Bra för Linn och Sebastian att ha i frysen. Snart bär det för deras del iväg till Malmö och då ska"flyttgubbarna"  bjudas på kaffe i samband därmed.

Ett bibelord som vi lärde i söndagsskolan får avsluta kvällens blogg. "Herren är min herde, mig skall intet fattas." Sov Gott alla vänner! Tidig kväll! Bravo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar