torsdag 15 oktober 2015

0 grader!!! Stefan fyller 52 år,Jag tränar.Årets sistarabarberskörd.Nattvardsfirande i Filadelfia.Liten smak av julafton.

Så mycket god mat jag fick. Nästan som en julklapp.
Så kom den första vinterdagen. Brrr! Jag bestämde mig till slut för att ta en tur till träningen. Det var 10 dagar sedan förra gången och det är alltför långt uppehåll.På hemvägen tog jag en tur genom min lilla trädgård, där Alfons hela sommaren hållit gräsmattan så fin. Nu är det dags för den flitige Alfons att gå i vintervila. Jag undrar om mina barn verkligen förstår vilken fin present Alfons blev och hur enormt tacksam jag är för denna gåva.
 I Filadelfia var Nattvardsfirande för daglediga med vår fina pastor  Anders Sundström (gift med Sylvia från Fårbo.) som ledare. Dessa stunder är återkommande och äldre medlemmar får skjuts dit och tillbaka hem av bilägande medlemmar. I dag var en man från Syrien med oss. Han tillhör Mariakyrkan där många Syrianer är medlemmar.

När det var dags för Isak att hämtas ringde Lasse och sa att han var på väg till affären först. Behövde jag något? Joodå ! Mjölk och Bregott. Efter en stund kom han. Lämnade en stor kasse med så mycket god mat på diskbänken innan han tog den ivrigt väntande Isak med sig till bilen.

Jag hade längtat efter risgrynsgröt, samtidigt som jag tänkt att jag borde hoppa över kvällsmaten, med tanke på att kläderna börjar bli små.
Risgrynsgröt och knäckemacka med nystekta småländska isterband blev min kvällsmat tack vare Lasses omtänksamhet. Jag roade mig med att fotografera godsakerna.

Nu ska jag fortsätta med 90-talet.I mitt förra inlägg talades det om att huset kostade 550.000kronor.
På den tiden annonserade husägaren eller mäklaren ut huset och begärde ett visst pris. Den som först bestämde sig fick köpa huset, som hade ett bestämt pris.  Som det numera går till att man börjar med ett ofta medvetet lågt pris för att ge tillfälle att bjuda, kanske ibland t.o.m. överbjuda och få ett högt slutpris tycker jag är ganska osmakligt.

Som jag nämnde om i mitt tidigare inlägg så var det vattenskada i hela radhuslängan i Sköllersta.Det betydde att alla hyresgäster måste flytta ut tillfälligt och det på hyresvärldens och hans försäkringsbolags bekostnad. För Elsemaries och Lasses del, som ändå skulle flytta betydde det att de fick flytten till Örebro betald. Det betydde mycket för den unga familjen med låga inkomster.

Den 23 mars skrevs köpekontrakt för den lilla villan på Holmgatan 27. Den 26 mars kom flyttbilen och hämtade deras bohag. I min bok står det att jag vaknade med sången" Detta är dagen som herren gjort. Låt oss på den fröjdas och vara glada." Elsemarie åkte till jobb i Katrineholm. Lasses föräldrar och hans moster Elsie kom till Sköllersta och vi hjälptes åt med att tömma frys och kyl och tog det hem till mej. Eftersom den lilla familjen första tiden skulle bo hos mig medan diverse reparationer skulle utföras, tog vi kläder och annat till mitt hus, för att sedan åka till "Riksmäklaren" och hämta nyckeln. Elsemarie kom och vi åkte till det nyförvärvade huset innan vi åt och fikade hos mej.
Pappa Erik gick omkring i villan och förstod säkert att hans kunskap om snickeri skulle komma till användning där.

Dagen efter, som var lördag 27 mars  åkte Lasse, Elsemarie och jag till Sköllersta för lite städning och en sista översyn i den tomma, vattenskadade lägenheten. Lasse hade två konserter den dagen och Elsemari åkte till Hjortkvarn och hämtade Linn. som funnit en fristad där några dagar.

Söndag 28 mars  skjutsade Elsemarie mej till Lindesbergs lasarett för en mindre operation på måndagen. Den blev dock, när allt var klart, inställd på grund av ett akutfall. Jag fick åka tillbaka till Örebro med en läkare, som var bosatt i Hovsta och god vän med Sven och Maria. Operationen gjordes senare i Örebro.

Något mer av vikt hände inte innan mars månad var tillända. Därmed avslutar jag mitt skrivande för i kväll.
Känns skönt att allt ordnade sig så bra med husköp och gratis flytt. Familjen bor fortfarande kvar i den villan men i dag annorlunda och inte mycket som påminner om år 1993.
Önskar er alla GodNatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar