söndag 11 oktober 2015

Söndag 11 oktober 2015. Vilken dag! Premiär för Tobias första dag som chaufför. Skjuts till 80-årskalas.

"Är du hemma?" Kerstin som ringde. Efter en stund kom hon tillsammans med Mattias, Katrin och lilla mysiga.Celia. Vi fikade förstås. Hade jag blivit lite förvarnad så hade jag fixat mat. Nu satt vi länge och pratade innan de åkte till Svampen för att i stället äta där. Jag skulle på 80-årsfest klockan fyra men fick den visiten framflyttad ett par timmar, då jag hämtades av Tobias, Elsemarie och Lasse.

Vi var alla bjudna till Olles 80-årsfest hos en av hans båda döttrar. Flera års vänskap gör att det alltid är trevligt att träffas.
Det fanns många bekanta ansikten där. BL.a. Två "Misterhultsbor"vid namn Håkan Arenius och Ivan Ankarberg. Då blir det "Jämserumsveckan" och dess tältmöten som kommer på tal, bl. a.
Vi har alla tre , även Elsemarie, minnen från denna sommarvecka som återkom år efter år.
Det var en efterlängtad företeelse när vi växte upp i olika tidsepoker.
På Olles kalas, som döttrarna verkligen lyckats med, serverades många sorters god mat, tårta, hembakta kakor och kaffe. SÅÅ gott alltsammans.
 
Den stora händelsen denna dag var väl ändå att Tobias var chaufför. Första dagen som elev med mamma Elsemarie, som vältrimmad, godkänd lärare. Tredje barnet som hon nu undervisar i  konsten att ratta en bil.
Så roligt för mej att få åka med på första dagens träning.

Nu är jag hemma i mitt kök igen och det känns som om sängen ropar att det är dags att sova. Så jag gör det för att vara i god form när Isak kommer i morgon bittida.

Sov Gott, vänner! I TV pågår kvällens partiledardebatt men jag avstår denna.Ser nu att någon skrivit på FB att den var mesig och tråkig. Så dåså! Dagens Bibelcitat på FB får avsluta denna blogg.
Första Mosebok 28:15 där Gud säger:" Jag kommer inte att överge dig."Som sagt""Sov Gott"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar