måndag 26 oktober 2015

Måndag 26 oktober 2015.Ingen Isak i dag.

Går direkt till år 1993.April avslutades i ett tidigare inlägg. Nu tar jag fram dagboken från den tiden.

1 maj kom Lasse med Linn på morgonen. O, så glad och go hon är.Bernard och en kompis kom till lunch.
Några dagar senare åkte Elsemarie, jag och Linn till Eurostop och handlar. Mamma Elsemarie köpte en plaststol till Linn vilket gjorde henne så glad så när vi kom hem skulle hon sitta på den på gatan. Hon blev jättearg när hon inte fick det. Intressant att se hur en stark vilja kan finnas också hos den som bara är 15 månader gammal.

Den 10 maj åkte jag med en grupp som skulle till Danmark en vecka och lära en del om "väntjänst".
Vår kyrka hade just börjat sådan verksamhet så det passade bra för min del. Några personer var med från kommunalt håll. Folk från olika delar av landet fanns med. Träffade några som jag tidigare var bekant med. Resan pågick från den 10 till 15 maj. En verklig fullträff. Vi reste omkring i Danmark, bodde bra och maten var något utöver det vanliga. Besökte Skagern, Jespershus, Viborg m.fl. platser.Samling på kvällarna. Allt så välplanerat och givande. Men oj,vad jag längtade efter Georg!!

Efter att första tiden i Örebro ha bott hos mej, bodde de nu permanent på Holmgatan, Elsemarie, Lasse och Linn.
I ett tidigare inlägg berättade jag om villaköpet och blev senare av Elsemarie påmind om varför huset borde kosta 550.000 kronor.
Det var så att jag vid ett tillfälle bodde över hos dem i Sköllersta och på morgonen sa jag till dem angående deras husbekymmer:" Jag säger inte 'så säger Herren' men jag tror att ni ska betala 550.000 kronor för den villa ni ska köpa. (I inlägget 14 oktober skrev jag om att Elsemarie var ledsen för att det inte fanns någon villa för 550.000)

Elsemarie jobbade fortfarande kvar i Katrineholm men hade sökt jobb i Mikaelsskolan.
Den 19 maj var hon på intervju och skulle nu, i stan, få nära till jobbet nästa termin.
Jag var lördag 22 maj barnvakt hos Linn. I boken står att hon var så ivrig att få visa mig runt i villan. Hon hade varit hos farfar och farmor i Katrineholm några dagar när mamma jobbade där

25 maj hämtade jag Bernard och Kristin i Hovsta. Sedan till konserthuset och tillbaka till Hovsta och nattade dem. Förmodligen var föräldrarna medverkande på konserten.
26 maj var jag med Mikaelskyrkans folk på dagsutflykt.
28 maj åkte jag tillsammans med Kristin och Bernard till kusinerna i Hjortkvarn. Dagen avslutades med att jag läste Bamse för barnen. Kan säga att jag saknar den tiden. SÅ roligt vi hade!
30 maj var det Mors Dag och jag fick av barnen ett fint strykjärn. Är det månne möjligt att det är det jag fortfarande använder?

31 maj-Annandag Pingst tog jag det lugnt. Läste Jonas Gardells bok "Vill gå hem."

Men nu, mina vänner vill jag gå till sängen så jag gör väl det. Sov Gott, alla mina vänner!
Tack Gud för all hjälp jag fått i dag! Så glad jag är för att han alltid finns med hela dygnet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar