lördag 17 oktober 2015

Lördag 17 oktober 2015. Födelsedagskalas igen. Höstdag 5 grader. Fikabesök.Missad konsert. Uppmuntrande telefonsamtal

Hittade på datorn länkar som skickats till mig  från Gudstjänster i Smyrnakyrkan Göteborg.
Predikant var Tomas Sjödin, känd författare och föredragshållare. Linn hade lovat skicka dem och gjort det för flera dagar sedan fast jag ej sett det. Nu lyssnade jag till två Gudstjänster. Så bra!
Jag har inte möjlighet att ta in direkt så jag är tacksam när Linn skickar länkar.

Jag talade nyss med henne. Hon håller på med sin slutuppsats och  kunde i natt klockan halv tre skicka in första halvan. Klockan sex i morse började hon sitt lördagsjobb på Ica Maxi."Nej, Linn", sa jag men då påminde hon mig om att min mamma hade sagt att en människa tål en dag utan mat och en natt utan sömn. Tja då  är det väl så! I eftermiddag hade hon sovit tre timmar.

 Sebastian är i Malmö, så hon har att ge den omtalade Felton mat och vatten och den lilla Frank dessutom promenader. Nu skulle hon fortsätta skriva uppsats i morgon för hon vill ha den avklarad innan de flyttar till Malmö.Både litteratur och skrivandet sker på engelska. Jag ber att allt ska gå bra med uppsatsen och hon ber för mej och mina skröpligheter.

Efter morgonens länkar hämtades jag av Mikael med familj (utom William, som var i Hallsberg och spelade fotboll) till Kerstin som bjöd på god lunch och läcker födelsedagstårta.
Efter hemkomst ringde telefonen och jag fick kort besök av en hungrig vän, som fick kaffe och smörgås. Så roligt när vänner hör av sig och jag får vara med och "mätta en hungrande."

Nu tar vi lite 90-tal igen! Fram med dagboken.
Mars månad år 1993 var slut.
Den 1 april hade jag lovat vara på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa för att, av egen erfarenhet,  tala om "SORG". Åhörare var ett antal sjuksköterskor, kuratorer och pastorer, som deltog i en kurs den veckan. Jag åkte från Örebro före klockan sex på morgonen. Att komma till Rimforsa var något av att komma hem efter alla år vi jobbat på Östgötagården, granne till Folkhögskolan.

Fredag 2 april kom Kristian och Emil. Så småningom också Kristin.
Nu satte lekarna igång. Kristin klarade av att ständigt vara ensam tjej med killarna.
Emil, som var äldst,  chef och reporter  hade ansvar för nyhetssändningarna, med namn "Nåt Nytt" och en tidning med samma namn. TV utsändningarna filmades av mej. (Visades upp på Emils bröllop,många år senare.)
Vad det letades, klipptes, klistrades och skrevs i den lilla tidningen.

Det var påsklov och skolledigt så de hade all tid att roa sig,de tre. Någon gång satt Linn i trappan där ett lakan var uppspikat som TVskärm. Emil övervakade det hela från ett litet skrivbord i hallen.
Kristian skötte om Sportnyhetssändningen och Kristin visade på skärmen vädret i landet med en pekpinne. Linn, 14 månader åsåg med ett visst intresse det hela, från trappsteget där hon bänkat sig.

Den 7 april skrevs köpebrevet och familjen Hallqvist hade gjort sin första husaffär. Så tacksamma att de fått rätt hus, till rätt pris. Allt kändes så bra. Gud sviker aldrig.
Samma dag kom Maria och lämnade Jonas och Bernard, som tydligen varit i Hovsta, medan de yngsta varit här. Så roligt de hade, kusinerna!

Elsemarie och Lasse köpte tapeter och satte igång med att fixa till det i villan. Jobbade till sena kvällen.
Vecka 14 fortsatte med diverse aktiviteter och avslutades med påskfirande. Ser ut som om kusinerna inte längre var kvar hos mej över påskdagarna.

Nu har halva april tagit slut och jag nöjer mig med detta för i kväll . Sov Gott mina vänner.
"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner", sjöng vi som avslutning i skolan och det får bli avslutning på denna blogg.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar