onsdag 21 oktober 2015

Tisdag och onsdag 20,21 oktober. Bakat kakor, kokat grönsakssoppa, 2 matgäster. Ulla på kort besök.

Nu sitter jag här med min blogg igen, Eftersom jag vaknade ½5 i morse och inte kunde somna om så är jag ganska sömnig och ska inte stanna uppe länge. Jag fick faktiskt ett uns av arbetslust i dag. Händer inte så ofta. Tog itu med att plantera om pelargonerna, som varit i balkonglådorna. Nu står de i fönstren lite överallt. Förra året tog jag dem till källaren där de senare dog. I år tänkte jag slänga de som gjort tjänst men ville göra ett försök att ha dem i fönstren över vintern.

Mina två matgäster fick grönsakssoppa till lunch. Ulla kom sedan  med goda Pariservåfflor till kaffet, innan hon åkte iväg för att hämta barnbarnen på förskolan. Isak var överlycklig, som alltid när Ulla kommer. Satte sig hennes knä, sedan svansen stannat! Han såg på mig med ett "förnöjsamt leende".

På lördag ska den 6-åriga Thea åter ha födelsedagskalas, då för kompisar med föräldrar. Kakor, 2 sorter hade jag lovat att baka och satte igång därmed, 2x40 st. Pepparkakor stod också på önskelistan men dessa köpte jag i affären. Enklast så.

Sms från Tobias som meddelade att skrivningen gått bra och tackade för förbön. O, vad det värmde mitt hjärta! Linn ringde innan hon gick till sin sista arbetsdag på IcaMaxi i Växjö. Snart drar hon med sin make vidare till Malmö.

Det knakar i vänstra halvan av halsen.  Lite ont också.Undrar varför! Mår bra i övrigt, tycker jag!

På TV ser man skaror av flyktingar på väg mot Europa. En del intervjuer vittnar om hur hemskt de harft och har det.En del dör av umbäranden, många drunknar då de överlastade båtarna ibland förliser.De som klarar sej med livet i behåll berättar om hur de har frusit och varit hungriga och törstiga. 60 miljoner människor beräknas i dag vara på flykt på vår jord.

Till Europa kommer många från Syrien. Hörde nyss en man berätta hur de tvingats att fly undan IS (Islamiska staten) som förstört deras hem och dödat många.

I vårt land tar vi emot många. Dock har tilltänkta asylboenden senaste tiden brunnit. Polisen utreder.
I landets skolor tas barnen emot för att så snabbt som möjligt få tillgång till undervisning. Hela flyktingsituationen ställer oerhörda krav på vårt land. Finns länder som har det ännu värre.

Många stora tält sätts upp på en del håll för att kunna ge migranterna tak över huvudet första dagarna. En del drar sedan vidare. Kanske till släktingar och vänner som redan finns i olika länder i Europa.
Det går inte att blunda för det hemska som sker och jag är glad över att de flesta i vårt land vill ställa upp och hjälpa till för att lindra nöden. Det kunde ha varit VI!

Hade tänkt ta itu med lite forntid men nu blev det så mycket Nutid så jag gör nog bäst i att säga GodNatt och sova. I morgon ska jag träna och sedan baka bullar så jag behöver vara utvilad då.
Fortfarande säger de på TV att solen ska lysa på fredag. Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar