onsdag 14 oktober 2015

Onsdag 14 oktober. Ulla här. Matgäst. Solig fin höstdag,12 grader. Intressant från 90-talet.

Det går faktiskt bra att tala om i rubriken vad bloggen ska innehålla. Vips, så är det gjort!

Ulla kom! Så bra när barnen börjar bli lite pensionärer! Nu fick vardagsrummet sig en ordentlig genomgång från golv till tak. "Fula" prydnadssaker försvann bland skräpet. Foton, vars antal blivit för stort, plockades bort för att i stället sättas i en pärm. Dammsugning av möbler och annat, som liknar julstädning. Nästa lediga onsdag ska ett annat rum utsättas för liknande behandling!

Gissa om jag är glad, särskilt som min syn blivit försämrad så jag ej kan se diverse skavanker Att då någon med god syn kommer, tar en dammtrasa och gör det jobb, som jag inte själv kan göra så effektivt, är guld tycker jag. Omtänksamt hade hon med sig två kartor ägg dessutom.
Jag har det bra med mina fyra barn, som underlättar mitt åldrande.

Nu tar jag en titt i dagboken från år 1993, som börjar med månaden MARS.
Jag skriver med hjälp av dagboken.
1 mars. Lasse sagt upp lägenheten i Sköllersta. Veckan innan hade de tittat på tre hus. Om jag fattat rätt så var ett av dessa beläget på Rynninge. I dagboken står "Bud på huset, 550.000."

2 mars." Mitt hjärta flödar över utav tacksamhet, för gudomlig kärlek, som ej gränser vet" Dessa ord står som första ord i min dagbok den dagen. Tydligen hade Elsemarie och Lasse accepterat detta pris och allt verkade "gå vägen". Jag var på stan på eftermiddagen, gick in på Frälsningsarme´n och ringde till Sköllersta ( Mobiltelefon fanns ej) då Elsemarie meddelade att de fått veta att huset skulle annonseras ut för 575.000..Inom mig hörde jag Gud säga:" Nu, Ruth ska du få se på roligheter.Friden de känner har de fått av mej. Du kan inte ge dem den." Trots allt kände de tydligen ingen oro.

3 mars fyllde jag år. Många ringde, några kom bl.a. min bror  och svägerska från Södertälje och på
 kvällen kom barn och barnbarn med en härlig supe´och presenter.

4 mars kom en del vänner på födelsedagskaffe.Elsemarie ringde och berättade att huset var sålt för 575.000.
 Lägenheten uppsagd. Nu blev det spännande. Vi visste att Gud aldrig sviker men hur det nu skulle bli visste vi inte. Det står i boken att jag ringt till Göteborg och frågat Alfhilds döttrar om det huset möjligen ännu ej var sålt.
.Jag åkte till Sköllersta, bodde över där.
5 mars åkte Elsemarie till Katrineholm (jobb?). Lasse och Linn åkte med mej till stan. Lasse lärarvikarie. Linn hos mig.
När Elsemarie kom hem till Sköllersta upptäckte hon att vatten flödade i delar av lägenheten.
Lasse och Linn åkte hem till Sköllersta.
6 mars vaknade jag och tänkte på den lilla familjens svåra situation. Undrade lite vad Gud skulle använda vattenläckan till. Ett ord från Bibeln kom till mig. "Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud."

9 mars ringde Elsemarie och var ledsen. Jag hade på morgonen vaknat med en enorm glädje inom mig så när hon sa att det inte finns några hus för 550.000 så sa jag:" Bed -- Far, ge oss ett hus, som passar oss och vår ekonomi.! Tack för att vi får det! Skriv ned detta!"
 Jag upplevde stor glädje och tilltro till Guds omsorg och hans  löfte."Bed så ska ni få!"

På kvällen ringde Elsemarie. "Nu har vi huset. Öppen spis, bra kök och hallonhäck. Pris 550.000.
Jag befann mig sedan ett par dagar i Hjortkvarn.

10 mars åkte Kristian och jag till Sköllersta för att ta hand om Linn medan Elsemarie och Lasse åkte och tittade på villan i dagsljus.  Anders och Lennart var också med. Snabbt köp!

Så var de då villaägare i Gamla Hjärsta, ett bra område i Örebro stad.
"I Sköllersta är det nu ensamt i huslängan och mattorna guppiga," står det i boken.

19 mars åkte Lasse till Stockholm med tåget. Gjorde sitt examensprov och fick därmed behörighet som musiklärare. Kantorsexamen hade han förut, tror jag. Elsemarie jobb i Katrineholm.
Så var vecka 11 slut. Det blev en lång blogg men den visar att det håller att lita på Gud. Vi ska se mera av hans omsorg i nästa blogg. Nu är det dags att sova och jag avslutar med ett Bibelord frå Psaltaren 107:19 "Då ropade de till Herren i sin nöd och han hjälpte dem ur deras trångmål."
Sov Gott ni som orkat läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar